Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Regelt de HDMI (ARC) ook het volume?


11 december, 2017, Categorie:

Beste,

 

Ik ben van plan om een Heos soundbar te kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Sonos maar omdat de Heos over HDMI (ARC) beschikt gaat mijn voorkeur hier naar uit.

Mijn vraag is, of het volume via de HDMI (ARC) wordt geregeld of is deze alleen voor het digitale signaal als het optische signaal.

Alvast bedankt voor het reageren.

 

groet Jaap

 

Antwoorden

Beste,

Dit zal je al een, eind op weg helpen ;

– //www.homecinemamagazine.nl/2012/07/wat-is-hdmi-arc-audio-return-channel-en-hoe-werkt-het/

succes !

En juist met hdmi arc gaat het met Heos vaak mis, veel klachten over wegvallende verbinding, traag reagerende volume, etc. Sonos kiest niet voor niets voor optisch, werkt altijd. Volume is te leren aan iedere infrarood afstandsbediening.

Dank je voor de snelle reacties.

De link geeft duidelijkheid en zoals ik het begrijp, kan het volume van de soundbar inderdaad door de tv worden geregeld via een HDMI kabel.

Het volume van mijn afstandbediening is helaas niet aan te leren, deze maakt gebruik van s-con en dit wordt niet ondersteund door geen enkele soundbar. Via instellen is dit helaas met mijn tv LG 55LM671sS niet te veranderen. Bij de latere modellen van LG wel……Vandaar dat ben aangewezen op de HDMI. Dat het niet altijd vlekkeloos werkt, heb ik inderdaad al gelezen. Veel andere mogelijkheden zijn er helaas dan niet meer, alleen de 3.5mm jack dan…….

 

3,5 mm jack wordt een stereo signaal en geen dolby. Geluid gaat en terugval krijgen zelfs als je in stereo speelt. Als je afstandsbediening infrarood is kun je Sonos bedienen. Neem anders een universele LG ab.

Een antwoord toevoegen