Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Recording met Panasonic recorder via KPN TV ontvanger?


26 oktober, 2015, Categorie:
  1. Ik heb een Panasonic DMR-BCT750EG recorder die ik wil aansluiten op mijn KPN TV ontvanger en mijn Philips smart TV.
  2. Ik heb hem aangesloten zoals ik de vorige Medion recorder had aangesloten, die prima werkte met opnemen en afspelen via de KPN TV ontvanger en via een scart aansluiting van receiver naar recorder.
  3. Ik heb dezelfde aansluiting gemaakt met de bluRay recorder: HDM (recorder) naar TV (HDMI); scart (recorder) naar TVontvanger (scart); HDMI (ontvanger) naar TV (HDMI); RF kabel aangesloten op RF ingang (recorder).
  4. Ik kan TV kijken via TV ontvanger; ik kan afspelen via de recorder;ik kan de menus zien van de recorder op de TV; Ik kan NIET opnemen op de recorder (zie geen mogelijkheid om scart in te stellen; kan niet direkt opnemen van het voorstaande kanaal)
  5. Bij het instellen van de DVB-C vindt de recorder geen kanalen, maar dat is niet vreemd omdat de TV via de TV ontvanger werkt.
  6. Ik kan wel wireless een verbinding maken tussen mijn router en recorder, maar vervolgens krijg ik de boodschap dat er geen connectie is.  Kabelaansluiting geeft daarin geen verandering.

dus recording niet mogelijk en geen internet verbinding (bijv Netflix).

Kunt u mij verder helpen ?

Antwoorden

geaccepteerd

Hmmm.. dat is een lastige, maar volgens mij wordt het in Nederland ook niet toegestaan om met een externe recorder op te nemen. Wellicht dat dit ermee te maken heeft.

Gaat het om een geïmporteerde recorder?

Ja, inderdaad een recorder gekocht op de Duitse markt.  Ik begon al te twijfelen toen bij de instelling Nederland niet genoemd werd in het landenlijstje voor instellingen.  Hoop nog dat ergens in het menu is aan te geven dat de opname dient te gebeuren via scart en niet via een binnenkomend TV kanaal.

Dat je zo’n recorder in Ned niet mag gebruiken is pure onzin. Als provider het echt niet zou willen, kunnen ze kopieerbeveiliging instellen.

Als ik het goed begrijp wil je Experiabox van KPN aansluiten op Panasonic. Je Panasonic is bedoeld voor kabel ontvangst. Techniek die KPN gebruikt is totaal anders, echter zou je inderdaad via scart kunnen opnemen. Als goed is, heeft je model twee scart aansluitingen: boven AV1 (om tv aan te sluiten; hdmi is inderdaad beter) en onder av2 (bedoelt voor een externe ontvanger zoals Experiabox van KPN). Je scart kabel moet Experiabox met av2 van Panasonic verbinden. Op je afstandbediening heb je button InputSelect (bij cijfers toetsen). Als je die indrukt krijg je een klein menu met AV1, AV2 en TV. Je moet met pijltoetsen naar AV2 gaan en op OK drukken. Dan zou je beeld van je Experiabox moeten ontvangen. Indien uitzendingen van Experiabox zijn van kopieerbeveiliging voorzien, dan zou je alsnog niet kunnen opnemen. Er zijn wel wat scartsplitters op internet te vinden (bv op Ebay of Amazon) die deze kopieerbeveiliging als ware wegfilteren. Dan zou je Panasonic met zo’n tussenstukje alsnog kunnen gebruiken. Maar welke splitter het moet zijn, daar kan ik je helaas niet mee helpen.

Mijn eigen Panasonic heb ik niet op internet aangesloten. Dus hoe je met Experiabox op Panasonic moet internetten weet ik helaas niet.

Succes!