Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat is het verschil tussen goedkope en dure receivers?


30 april, 2014, Categorie:

Kan iemand mij vertellen waarom, dure receivers beter zijn dan receivers, die 250,- tot  400,- kosten ? en waarom zeggen veel mensen dan je beter een dure receiver moet nemen, op goedkopere zit ook dolby hd en dts hd master. En moet ik nou meer gaan investeren in een receiver of in speakers 5.1, want daar moet het geluid uit komen toch ? Dus die moeten dan toch goed zijn ?

Antwoorden

Daar is helaas geen simpel en snel antwoord op te geven. Hetzelfde geldt eigen voor alle andere producten; je hebt componenten waaruit zo’n product bestaat en die kunnen in kwaliteit verschillen. Neem bijvoorbeeld de aansluitingen (verguld of niet) de d/a converter, de upscaler, de transistor, etc. Je hebt allemaal kwaliteitsverschillen bij deze componenten en daarnaast heb je te maken met bijvoorbeeld een verzwaarde verhuizing, gespiegelde circuits, etc. En dan hebben we het nog niet eens over de features als bijvoorbeeld 4K upscaling, HDMI 2.0-poorten of extra zones. Kortom, het is een totaalpakket waar je voor betaalt.

Je moet de ideale combinatie zoeken tussen speakers en receiver. Een goedkope receiver met dure speakers gaat niet het maximale uit het systeem halen en is vaak zonde van de dure speakers. Andersom geldt hetzelfde. Je moet ze dus op elkaar afstemmen qua kwaliteit en geluid. Dit laatste doe je vooral door te gaan luisteren.