Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Receiver als stereo versterker gebruiken met 4 speakers?


28 december, 2014, Categorie:

Door een verandering in de opstelling/mogelijkheden kan ik mijn Cambridge Audio 551R niet meer in de 5.1 opstelling gebruiken. Weet iemand of het mogelijk is (en zo ja, hoe) om deze receiver als stereo versterker te gaan gebruiken. De opstelling is 2 speakers zitkamer (Monitor Audio RX6) en 2 speakers eetkamer Monitor Audio RX1).

Antwoorden

Zo te zien beschikt dit model over een tweede zone-functie waardoor je twee speakers apart kunt aansturen. Een receiver is altijd als stereoversterker te gebruiken, iets wat je aangeeft in de instellingen wanneer je maar twee of vier speakers aansluit.

Bedankt voor je snelle reactie. Wat je aangeeft over 2 zones is beschikbaar, maar dan niet de speakers apart aansturen, wel in combinatie met een dvd/tv of zoiets dergelijks. En idd, ik ging er ook vanuit dat je altijd kunt spelen in stereo, in dit geval dan met 4 speakers, maar ik krijg het niet voor elkaar. 2 speakers werkt perfect. Alleen 4 speakers lukt dus niet. Ook heb ik al contact gezocht met Cambrigde Audio, maar zij hebben na het maken van de opmerking,  “selecting multichannel will play over four speakers”, niks meer laten horen, na mijn mailtjes voor verdere toelichting hierop.