Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Receiver advies (B&W)?


28 oktober, 2016, Categorie:

Goede avond,

Fijne informatieve site! Ik ben al heel wat wijzer de laatste weken dat ik er op kom. Ik zit behoorlijk in dubio. Ik ben wezen luisteren naar onderstaande speakers maar weet nog steeds niet welke receiver ik het beste kan nemen. Punt is dat ik goed inzichtelijk de mogelijkheden wil weten als ik wederom ga luisteren. Mijn opties weten en niet naar buiten lopen en spijt krijgen. Mijn totale budget ligt rond de 2500. Ik kijk naar recente receivers maar denk dat oudere modellen interessanter zijn omdat deze goedkoper zijn. Onderstaande Bowers vragen veel power en daarbij wil ik het beste qua stereo én surround binnen mijn budget. Ik heb reeds beluisterd: NAD T748 en NAD T758, Denon en Marantz. NAD klonk rustiger, Overige 2 gaven hadden meer hoge geluidstonen. Over Marantz kreeg ik een negatief advies i.v.m. dip.

In eerste instantie ging ik voor een NAD maar daar lees/hoor ik ook veel minpunten over betreft storingen (HDMI). Verder kan deze (nog) niet muziek streamen.

Interessant vind ik Denon AVR X4200 of 4100, Onkyo TX-RZ800 en de Yamaha RX-A850. Oude modellen voor interessante prijzen.

Welke receiver(s) (600,-/850,-) adviseren jullie gezien de behoorlijke stroom/vermogen die de Bowers vragen? Niet genoemde merken en type ook welkom!

Alvast bedankt!

Deltre

Fronts: B&W 685 s2
Rears:  B&W M-1
Center: B&W ASW610
Sub: B&W HTM62 S2

Antwoorden

Hi Deltre,

Uit mijn antwoord gaat wel blijken dat het heel persoonlijk is. Ik ben namelijk zelf groot fan van Marantz met B&W. Ik heb het zelf altijd gehad en het klonk subliem.

Maar, NAD klinkt wat schoner en strakker in mijn optiek, al moet je het dan dus vaak zonder de nieuwste features en functies stellen.

Een echte audio vakzaak laat je vaak een combi testen, bevalt het niet zoeken ze naar een oplossing.
Die krijg je zeker niet bij de grootgrutters als Mediamarkt, BCC en online shops.

Ik ga luister/informeer bij de betere audiozaken; Hifi Klubben, Hobo en Stassen.
Later dit jaar komt een module voor de NAD T758 uit met 4k HDMI en Bluesound.
Dat maakt deze NAD weer interessanter, nadeel is dat deze module ergens rond de 499,- zal komen.
Dan zou de nu kostende 999,- rond de 1500,- gaan liggen. En voor  1500,- heb je wellicht betere alternatieven.