Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Receiver Atmos werkt niet?


9 september, 2019, Categorie:

Hoi een vraag ik heb een marantz sr5011 receiver als ik een atmos demo afspeel gaat dat prima maar als ik een atmos film afspeel hoor ik niks uit de atmos speakers terwijl ik als ik de test toon gebruik alle speakers het gewoon doen hoe kan dat of licht het aan de dvd zelf.mvg

Antwoorden

Beste,

Waarschijnlijk ligt de fout ergens in de aansturing van het systeem.

Neem nog eens dit artikel door misschien wordt het  dan wat duidelijker.

– https://www.homecinemamagazine.nl/2017/02/step-up-review-marantz-sr5011-sr6011-en-sr7011-av-receivers/

Succes !

Beste,

Deze vraag intrigeerde me nogal dus heb ik zelf wat onderzoek gedaan. Laten we het wel stellen de atmos marketing is een geweldige hype en grotendeels een hele grote teleurstelling.

Er is waarschijnlijk niets mis met de installatie enkel met de mix op de verschillende blu-ray en uhd disks.

Wat we horen op de Dolby Atmos demo disk is atmos op de meest perfecte en performante manier.

Zelfs op mijn intussen al ‘bejaarde’ yamaha ysp 5600 zijn de hoogte en scheiding van het geluid  duidelijk te horen . Nu heb ik een al een verzameling van een kleine 270 uhd disks met verschillende atmos en ook Dts-x tracks. Er zijn weinig echt goede Atmos tracks en in de mix studio wordt er een potje van gemaakt.

Wat je hoort in de bioscoopzaal is een volledig andere mix en atmos ervaring  dan de uhd disks of digitale versie voor thuisgebruik. Het is vooral amateuristisch, gebrek aan kwaliteitscontrole en snel geldgewin.

Ligt dat aan de Dolby Studios :  nee , maar vooral aan de filmstudio’s die hun huiswerk niet goed doen.

De beste Atmos tracks die gemiddeld scoren zijn de John Wick franchise maar dit vooral een genre voor liefhebbers van actie en geweld.

Besluit : Heel veel gebakken lucht en heb je  toevallig grote gaten gemaakt in je plafond wel doe ze maar weer dicht het is de moeite niet , een 5.1 of gewone soundbar zal de klus ook wel klaren.

Deze brave man kwam ook tot dezelfde conclusie;

– https://www.youtube.com/watch?v=Nx4vve3UGUg

Mvg,