Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Radiosignaal van settopbox via A/V receiver laten lopen?


3 januari, 2018, Categorie:

Sinds kort zijn wij verhuist en op ons adres is alleen glasvezel aanwezig. Nu zijn wij fervente radioluisteraars en willen het radiosignaal via de A/V receiver laten lopen (huidig radio signaal loopt over de TV maar dat levert een bagger geluid).

Wij hebben wij de receiver handleiding al meerdere keren doorgelezen maar wij kunnen hier niet in vinden hoe wij dit kunnen / moeten aansluiten en hoe wij het menu van de receiver moeten instellen.

Apparatuur: Telfort settopbox, model Arris VIP2952 V2; Arcam AVR360 receiver; Arcam BDP100 DVD/CD speler; Sony Bravia TV 43X8308C; Dynaudio speakersysteem.

Hoe het nu is aangesloten: De Ethernetkabel “antenne” is aangesloten op de settopbox, vanuit de settopbox gaat een optische kabel naar de receiver en een HDMI kabel naar de TV. Vanaf de receiver gaat er een HDMI kabel naar de TV en een HDMI kabel naar de DVD/CD speler.

PS. het menu van de receiver is uitsluitend zichtbaar, en te bewerken, via de TV.

Wij hebben al van alles geprobeerd maar er komt helaas geen geluid uit de installatie. Is er  iemand die ons kan adviseren hoe en wat aan te sluiten? Alvast bedankt voor de moeite.

Antwoorden

Je bedoelt radio die via de settopbox binnenkomt? Dat zou via de optische kabel naar de receiver perfect moeten werken.

Staat de receiver op de juiste input (optische input) ingesteld? Staat de settopbox ingesteld op geluid uitsturen via de optische kabel? want ik denk dat de audio nu via HDMI naar de tv loopt. Het makkelijkst is om de HDMI kabel naar de receiver te leggen en vanuit de receiver naar de tv. Dan loopt beeld en audio via de receiver.

Inderdaad de radio komt uitsluitend via de settopbox binnen. Of de receiver op de juiste input ingesteld staat ? geen idee (wij zijn wat dit betreft “a-technisch” ingesteld) het menu is nogal uitgebreid.
Daarnaast hebben wij ook geen idee hoe je de settopbox zou kunnen instellen, de bijgeleverde instructie zegt hier niets over.

Je hebt op de receiver verschillende inputs, dat staat absoluut in de handleiding. Zo kun je kiezen voor bijv. Cable/satelliet, wat HDMI 1 is. Kies de input die aan de optische ingang gekoppeld zit. Ook dit kun je in het menu van de receiver (bij inputs) checken.

Controleer de audio-opties en de HDMI-opties van de settopbox. Daar zie je waarschijnlijk instellingen voor audio-uitvoer staan.