Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Qled of 4K ultra HD?


1 oktober, 2019, Categorie:

Ik zit enkele vragen te lezen over adviezen betreffende tv’s. Nu was ik voornemens om een nieuwe tv te kopen en zag ik de Qled van Samsung de 65R serie en dan 55 of 49 inch. De prijs van deze tv rond de 900,00 euro was ook een mooi budget. Je gaat dan zoeken op internet en waar ik niet uitkom is of QLED nu echt beter is dan de 4 K ultra HD toestellen. Op dit moment stunt Samsung regelmatig met zijn QLED basis modellen en dat is ook een beetje het segment waar ik in zoek. Veel sport en Netflix.

Als QLED nu geen verbetering t.o.v. ultra HD dan wordt de keuze wel weer heel erg groot. Snap inmiddels dat Philips geen optie is ivm de software. Soms is de keuze ook te groot en moet iemand je op het juiste pad zetten……wie kan mij daarbij helpen.

Aanvullende vraag is dat ik door het lezen van vele vragen in dit topic stuit op de LG 55SK8500. Een model van vorig jaar maar als ik alles zo lees nog heel prima mee kan in het geweld van de 2019 modellen. Is dat zo of is hier een al beter alternatief voor.

En als we dan toch bezig zijn is de Nanocell van LG zoals in de SM8600 echt een verbetering.

Alvast veel dank.

Gert-Jan

Antwoorden

Beste Gert-Jan,

Laten we eerst even duidelijk stellen dat QLED en 4K Ultra HD niet zomaar tegenovergestelden van elkaar zijn of direct te vergelijken zijn. QLED is een beeldtechniek van (oa) Samsung, en 4K Ultra HD is een resolutie. Dus de QLED tv’s van Samsung beschikken ook over de 4K Ultra HD resolutie. Lees je even in over QLED in ons achtergrondartikel en bekijk zeker ook even onze reviews.

Ik denk dat het verder vooral gaat om OLED vs QLED.

Beste Martijn,

Dank voor je eerste hulp. Ik heb gekeken en kom eigenlijk tot de volgende conclusie. Oled is voor mij op dit moment te prijzig. Qled en dan de voordeligste zitten net onder de 1000 euro.  Maar ik lees ook dat LG met de Nanocell tehnologie weer de Qled kan benaderen qua beeld dan. En LG met Nanocell zitten ook net onder de 1000 euro. Omdat ik door de bomen het bos niet meer zie en met het lezen van reviews steeds weer in een andere richting gestuurd wordt denk ik dat ik met moet beperken voor een goede TV die gewoon goed is ten dan uitkom voor een TV net onder de 1.000 euro op de Samson Qled 55Q65R, de LG 55SM8600 of bijvoorbeeld de Samsung 55RU800 (ingegeven door verkoop sites). Het enige dat ik zeker weet is dat het een 55 inch moet zijn en net onder de 1.000 euro. Of zeg ik dan heel gekke dingen.

Mocht er iemand nog wat tips hebben voor een complete leek dit een leuke tv wil kopen heel erg graag.

Gert-Jan

Beste,

Wat ik vooral zie is een prijs oriëntatie van net onder de 1000 euro :

wel dan kan ik blindelings deze adviseren ;

–  https://tweakers.net/pricewatch/1158351/sony-kd-55xf9005-zwart.html

Vergeet de samsung en lg genoemde modellen  deze zitten te laag in het segment om echte goede all rounders af te leveren de Sony maakt gewoon gehakt van ze.

Als je een Lg B8 oled kan vinden met een korting zodat je net onder die grens van 1000 euro komt dan zit je meteen mee in het pre-premium segment.

Succes !