Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Problemen tussen verbinding set top box (Samsung) en home cinema set (Sony)?


29 maart, 2014, Categorie:

Hallo,

ik heb sinds gister een home cinema set thuis in de kast staan en loop nu tegen het volgende aan:

E.e.a. is als volgt aangesloten. Set top box (Samsung) via HDMI naar de Sony (BDV-N720). Via de home cinema (Sony) naar de TV (Sharp) via HDMI + ARC op de aansluiting EXT6 (HDMI in).

Nu komt het: deze opstelling werkt, meestal, zonder problemen. Soms als ik bijvoorbeeld echter een tijdje radio heb geluisterd en dan terug schakel naar TV dan heb ik een zwart beeld zonder geluid. De tv staat dan gewoon op input EXT6 (waarop de home cinema is aangesloten), de set top box staat aan.  Als ik dan de input van de TV op bijvoorbeeld EXT4 zet (waarop niks is aangesloten), dan krijg ik wel geluid van de set top box (van een zender dus) via m’n home cinema set. Heel vreemd dus. Het lijkt dan dus wel alsof het uitgangssignaal van de home cinema niet aankomt bij de TV. 

Nu vermoed ik een probleem met de verbinding tussen de home cinema set en de TV, maar soms werkt ie dus wel! Ik snap het niet meer en heb dringend hulp nodig dus!

Weet iemand wat er hier aan de hand kan zijn? De HDMI kabel tussen de home cinema en de TV is overigens gewoon geschikt voor ARC.

Ik hoor het graag!

Groet,

Bregt

Antwoorden

Hoi Bregt,

HDMI en het communicatieprotocol ervan is een lastige zaak. Het kan zomaar gebeuren dat een ‘handshake’ soms wel en soms niet werkt. Het even veranderen veranderen van inputs lost dit probleem vaak op. Helaas is er vaak weinig aan te doen aangezien het simpel weg een foutje in de communicatie is. Als alles vaak wel werkt en je dit probleem dus soms hebt is er weinig aan te doen. Een nieuwe kabel zal niet helpen. Het enige wat je kunt doen is zoeken naar updates voor je apparatuur. Mogelijk hebben de fabrikanten de problemen reeds verholpen.

Lees meer over HDMI problemen en firmware updates.

Hallo dank voor de snelle reactie!

Wat wel helpt bij mij is de stekker van de set top box eruit trekken en er weer in doen. Dan werkt alles meteen weer. Vreemd of niet? Zou het dan misschien toch liggen aan de set top box? Het vreemde is dat als er problemen zijn er dus wel geluid uit de boxen komt als ik de tv op een ander ingangssignaal dan EXT6 zet (daar waar mn home cinema op zit…).

 

 

Ja, het is vreemd maar niet iets dat we niet vaker horen. Het is vooral vervelend maar helaas is er niet direct een oplossing voor.

de tv en de cinema zijn van verschillende firma s kan je oplossen door een kabeltje

tussen tuner en ontvanger te zetten er zitten twee vierkante ingangen in dan kan de tv

en tuner met elkaar praten

Wij hebben problemen met de stb Samsung!

We hebben alles aanstaan maar hij doet het niet…….

Er is een zwart beeld met de teksten: ‘geen signaal’ en ‘HDMI HD STB’

weet U een oplossing?

dan zou ik het graag horen!

met vriendelijke groet,

een Anoniempje