Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Problemen met geluid Onkyo HT 590?


18 november, 2019, Categorie:

Ik heb een probleem met mijn Onkyo HT-590 hometheater set.  De set is acht jaar oud. Ik kan films (en tv-series, muziek, concerten tec) niet meer afspelen in Dolby Pro Logic II. Uit de front speaker waar het gesproken woord uit moet komen heerst totale stilte. Als ik overschakel komen de stemmen uit de linker front speaker en uit de twee achter surround speakers. De subwoofer doet helemaal niets meer. Ik heb een Audessey test gedaan en dan komt er alleen geluid uit de linker front speaker. Ik heb de receiver teruggezet naar de fabrieksinstellingen en ook de stekker een tijdje uit de wandcontactdoos gehaald.  Heeft niet geholpen.

Bij het schakelen tussen de verschillende listening modes hoor je soms een klik bij het selecteren van een van hen maar soms hoor je die klik niet, zoals bij Pro Logic II

Als een film afspeel via de Netflix app van mijn tv hoor ik ook alleen maar geluid via de linker frontspeaker en de 2 achter surround speaker. Het geluid van de tv wordt via een optische kabel naar naar de receiver geleid. Het geluid van films die ik afspeel via Kodi op een htpc komt via hdmi in de receiver aan.

Ik ben alweer twee dagen aan het prutsen met kabels loshalen en weer vastmaken, googelen naar oplossingen maar het leidt allemaal tot niet. Komt nog bij dat mijn technische kennis beperkt is.

Wijzen deze fouten erop dat het apparaat kapot is? Ik hoop dat iemand mij een beetje op weg kan helpen.

Groet,

Joop.

Antwoorden

geaccepteerd

Beste,

Alles wijst erop dat er iets intern stuk is waarschijnlijk versterkeruitgang of of iets dergelijks. Dat wordt hersteldienst of een upgrade.

Succes !

Dank je voor je antwoord. Ik ga het apparaat vanmiddag bij een reparatiedienst aanbieden.  Als eerste stap.

Ik zit wat rond te kijken en ben bij een paar winkels geweest. Ik heb een leuke Denon receiver gezien maar de verkoper vertelde me dat je op de boxenset van Onkyo alleen maar een Onkyo avr receiver kan aansluiten. Als je een ander merk neemt is de kans op doorbranden aanwezig. Is dat zo? Heeft hij gelijk?

Beste,

Lijkt me eerder een verkooppraatje , als de aansluitingen van je onkyo luidsprekers compatible zijn met de Denon receiver is er weinig probleem dunkt me. Maar in deze materie zijn er andere experts die hier veel beter in thuis zijn dan ik.

Mvg,

Net bericht gehad dat het apparaat kapot is en dat reparatie nogal duur zal uitvallen. Dat doe ik dan maar niet en ga een nieuwe apparaat kopen.

Het verhaal over die 6 ohm.  Als je speakers hebt van bv. 8 ohm kan dat problemen geven maar boxen van 6 ohm kun je bijna overal op aansluiten. zei die reparateur vanochtend tegen me. Nogmaals mijn technische kennis is beperkt dus ik moet dan maar geloven dat het waar is.

Het probleem is uit de wereld. De Onkyo kon niet meer worden gerepareerd (althans niet tegen een schappelijke prijs) en ik heb een nieuwe receiver gekocht. Een Denon AVR s750H. Ik weet niet of de nummering overeenkomt met die in Nederland. Ik woon in Brazilië. Alles is  nu aangesloten en werkt prima. De geluidskwaliteit is erg goed.  Bedankt voor het meedenken sir oled.