Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Problemen met aansluiten hd TV/tv/apple-tv/motorola-kastje?


19 september, 2016, Categorie:

Hallo,

Wie kan mij een beetje aansturen ?
Alles is thuis van zijn plaats geweest en nu weet ik niet meer welk apparaat aan welke kabel moet en wat verder . . . En stuit hierdoor op diverse problemen. Het is gek-makend.
HELP !

Ik heb aan apparaten:
– Philips HD-tv
– Motorola VIP1903-kastje (KPN glasvezel zenders)
– Bose 321 acoustimas setje (ontvanger/cd-speler)
– Apple TV


Aan kabels:
Een Optical Cable (zit nu in de Bose verbonden met de TV)
Een HDMI Cable (zit nu in de Bose naar de TV)
Een HDMI Cable (zit nu in de Apple TV naar de TV)


Op dit moment:

– GEEN beeld van de ingebouwde cd-speler van BOSE waardoor ik o.a. ook NIET de geluidssettings kan regelen want die settings zouden op het tv-scherm moeten verschijnen (staan op dvd)

– apple-tv kan ik WEL vanaf de mac aanzetten maar kom NIET meer in het menu van apple-tv

– tv met zenders doet het WEL met geluid over de boxen.

Antwoorden

Waarom zit er een optische kabel en een hdmi kabel van de Bose naar de tv? Gebruik eerst de hdmi-kabel eens want doe moet het beeld verzorgen. Het kan zijn dat de Bose nu alleen de audio-uitgang (optisch) gebruikt. Misschien wordt in de handleiding uitgelegd hoe je dit zonder beeld kunt aanpassen, al hoop ik dat het automatisch gaat wanneer je de optische kabel verwijdert.

Dat je niet meer in het menu van de Apple tv komt begrijp ik niet. Zie je wel de content op je tv verschijnen? Dan moet het aan de Apple TV zelf liggen.

Het valt me op dat veel vragen worden beantwoord door Martijn maar vervolgens komt er geen reactie meer van de vrager. Anoniem een vraag stellen is makkelijk, waarom niet inloggen met een account om een vraag te stellen? Een hoop werk kan hiermee worden bespaard denk ik!

Wel zo netjes dus om te reageren op een antwoord. Zo lijkt het net stank voor dank!

Tja, dat hebben we vaak, maar ik wacht rustig af op alsnog een reactie. Ik neem aan dat het probleem opgelost moet worden immers.