Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Probleem met ARC vermoed ik?


27 december, 2013, Categorie:

Ben in bezit van een led tv  Samsung UE46F7000 en een Onkyo versterker TX-NR808 deze heb ik aangesloten op de ARC , na wat instellingen gedaan te hebben op beide apparaten had ik een goed geluid over mijn versterker , dit ging goed voor 3 dagen want op de derde dag na het opnieuw aanzetten kwam er tot heden geen geluid meer over de versterker, heb de HDMI kabel vervangen maar geen resultaat . Wilde een firmware update doen maar helaas de usb en ethernet worden niet herkend op de versterker , tv is wel gelukt . 

Nu zag ik na wat zoeken dat er met onkyo wat problemen ontstaan na 2 jaar met de HDMI printplaat , nu is mijn vraag hoe kom ik er achter of inderdaad de printplaat defect is, omdat hier volgens mij de ARC en ethernet ook op zit of dat er een andere fout is

 

Antwoorden

Hoi Erwin,

Dat is zeer vreemd aangezien het ineens niet meer werkt. Als je instellingen onveranderd zijn en het ook de kabel niet is kom je al snel op de HDMI-poort of plaat. Het is lastig te zeggen wat het precies kan zijn aangezien ik de settings niet kan zien maar aangezien je het al eens werkend hebt gekregen ga ik er vanuit dat ze goed staan. Het enige wat je kunt doen is even langs een hifi-zaak gaan en vragen of ze willen kijken. De andere optie is om Onkyo natuurlijk zelf om reparatie/check te vragen.

Wat bedoel je dat usb en ethernet niet herkent worden? Dat zou toch wel moeten aangezien de receiver geupdate kan worden. Dat is wel even belangrijk. Volg je de instructies uit de handleiding?

Hoi Martijn

Bedankt voor je snelle reactie , nadat ik geen geluid meer had , heb ik inderdaad de instellingen weer nagelopen , nu met het boek er bij , alleen daar staat dat als ik arc aangesloten ben ik dan tv/cd moet selecteren maar dan heb ik geen beeld en geluid dus volgens mij is dat een optie met de opti-link kabel aangesloten , maar heb verder alles nagelopen en alles staat nog goed .

Wat betreft het updaten zie ik de firmware update staan maar kan hem niet selecteren omdat deze niet oplicht , maar kan ook nergens zien of ik een internet verbinding heb ,maar de usb word ook niet herkend , terwijl ik wel usb selecteer , maar geeft geen bestanden aan .

Dus denk ik inderdaad dat de versterker naar Onkyo toe moet , maar omdat alles met deze dagen stil ligt wilde ik toch wel wat proberen 

 

Hoi Erwin,

Dat lijkt me vreemd als dat in de handleiding zo bedoelt wordt. ARC is altijd alleen via HDMI dus als die aangesloten is moet je via de TV terugkoppeling ook daadwerkelijk. 

Er staat geen internet tussen de items in het menu van de receiver? Als deze over internet beschikt moeten hier meerdere opties voor te vinden zijn. De usb-stick zou mogelijk even geformatteerd moeten worden (wellicht gebruik je nu een Mac?).

Hoi Martijn

Ja de handleiding is een beetje summier wat betreft het HDMI gedeelte , denk omdat ze er van uit gaan inpluggen en alles doet het , enigszins klopt dat wel want ik had daarvoor nog niet de handleiding gelezen omdat ik er zo ook wel uit kwam en alles het op dat moment deed .

Ja in het menu staat wel de keuze voor het internet , maar er word niets vermeld , nu moet ik wel zeggen dat ik direct vanaf de router verbonden ben en niet via een pc, en nee ik heb geen Mac , maar volgens de beschrijving moet dit ook kunnen gelijk op de router .

De usb stick heb ik gebruikt om mijn dvdspeler te updaten omdat ik toch bezig was , deze bestanden verwijdert en van de onkyo site de receiver bestanden uitgepakt op de usb stick gezet , maar helaas word niet herkend of ingelezen

Ja, dat van de router bedoelde ik ook en daar komt een pc of Mac bij kijken. Dat is een kwestie van koppelen en eenmaal gekoppeld zou in het menu van de receiver alle data moeten verschijnen.

Met Mac of pc bedoelde ik de usb-stick. Het is verstandig deze even te formatteren. Als het goed is staat in de handleiding wat er geaccepteerd wordt.

Ja oke ik zal proberen of ik de pc er op kan koppelen , maar omdat de beschrijving aangeeft dat het ook gelijk via de router kan wat in mijn huis situatie beter uitkomt , heb ik dit via de router gedaan .

De usb-stick heb ik geformateerd en opnieuw geprobeerd , maar helaas geen herkenning , maar er is wel iets vreemd gebeurt na dit , m’n dvd speler was wel herkend in het menu van de tv na het instaleren van de tv , maar de versterker niet en nu ik de usb heb geprobeerd staat m’n versterker wel in het menu van de tv, wel vreemd allemaal maar helaas geen geluid via de versterker . Ik heb een regel uit de beschrijving gehaald , dus geen zekerheid

Het afspelen is met sommige USB-apparaten niet mogelijk, zelfs als ze voldoen aan de klasse voor USBapparaten

voor massaopslag.

Excuus, ik zie een typefout in mijn tekst waardoor je me verkeerd begrijpt. ‘een’ moet ‘geen’ zijn. Er komt bij een router dus geen pc of Mac kijken en de receiver moet direct met de router verbonden kunnen worden.

Die regel begrijp ik maar helaas gaat het niet over specifiek updaten van de firmware. Jammer dat ze daar zo onduidelijk in zijn. Ik zou je graag verder willen helpen maar dat is op afstand erg lastig.

Ik begrijp dat je mij zo ook niet kan helpen , als ik er deze dagen tijd voor krijg dan schroef ik hem open om te kijken of die usb ook op die printplaat zit van de HDMI en de ethernet .

Maandag zal ik proberen contact op te nemen met onkyo ( als ze bereikbaar zijn ) wat het vervangen kost van deze printplaat en dan kan ik kijken of ik het laat repareren of een andere aanschaf als de kosten te hoog zijn want hij is inmiddels 3 jaar oud .

Vandaag naar de winkel geweest om te laten testen en inderdaad het HDMI board is defect , heb een mail gestuurd naar Onkyo met de vraag wat dat gaat kosten .

Ben al wel opzoek gegaan naar een andere omdat ik er weinig vertrouwen in heb omdat de garantie is verlopen en het een probleem is van Onkyo , maar moet zeggen dat het niet meevalt om een receiver te vinden met ongeveer dezelfde specificaties als deze van een ander merk

Ok, dat is in ieder geval goed om te horen dat je het probleem gevonden hebt.

Maar, inderdaad. Onkyo staat bekend om de grote hoeveelheid features en een prima kwaliteit voor niet heel veel geld. Vergelijkbaar vinden is lastig.

Maar, je zou eens naar Pioneer kunnen kijken. Die hebben ook wat leuke modellen staan. Of het is even afwegen welke features je echt wilt gebruiken en aan de hand daarvan een selectie maken.

M’n mail is al beantwoord door onkyo en moet bon enz opsturen en dan zullen ze kijken wat ze voor me kunnen doen , mogen van mij ook een nieuwe printplaat opsturen want zoveel werk is dat niet , maar wacht even hun antwoord af .

Wat betreft de andere receivers , ik heb nu thx  zal ik dat missen op een andere receiver , want ik kom dat bijna niet tegen .

Ik heb mijn Onkyo tx1007 in 2010 gekocht

na 2 jaar ging mijn HDMI printplaat kapot en is vervangen (duurde 2 maanden) nu weer HDMI printplaat kapot .Weet iemand wat dit gaat kosten?

dure investering dit merk !!

 

 

 

 

 

 

Hoi anoniem

zoals je hierboven kunt lezen had ik ook problemen met de HDMI en dit is kosteloos vervangen door onkyo nadat ik een mail naar onkyo Europa had gestuurd en 3 maanden garantie gekregen maar na 4 maanden weer hetzelfde probleem en dit was voor mij de druppel om onkyo vaarwel te zeggen om naar een ander merk te gaan , en voorlopig geen problemen met deze terwijl ik toch al sinds een kleine 25 jaar regelmatig onkyo kocht .  Maar als je gaat zoeken op HDMI en onkyo is dit probleem al heel lang bekend .

Groet Erwin