Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Poppend geluid speakers?


6 maart, 2017, Categorie:

Beste allemaal,

ik heb de volgende setup: OLED65B en Onkyo 656. Diverse apparaten waaronder de Oppo 203 en Nintendo Switch.

Geluid speelt perfect af (DTS, DD, Atmos etc.). Wanneer de receiver aanstaat en er geen geluidsspoor is geselecteerd (bv. het hoofdmenu van de Switch of UHD speler) hoor ik af en toe een klein zacht tikkend geluid (klinkt een beetje zoals je met je mond een bel blaast). Het geluid komt over alle speakers tegelijk (5.1.2 opstelling). Wanneer er geluid over de speakers loopt (film of spel) heb ik nergens last van. Enkel wanneer ik door een menu blader zonder muziek, of bv. hoofdstukken vooruit klik op een BD hoor ik dit. Wanneer ik niks doe of niks selecteer, blijft het kloppende geluid ook weg.

Alhoewel het niet heel storend is (tijdens activiteiten nergens last van dus), vraag ik me wel af wat het is. Alles is correct aangesloten (speakerkabels opnieuw verbonden). Ook heb ik nergens kapotte (speaker)kabel o.i.d. kunnen bespeuren.
Groetjes!

Antwoorden

Dit kan aan meerdere zaken liggen, bijvoorbeeld interferentie van andere apparaten of de stroomtoevoer. Ik heb zelf ooit een dergelijk probleem gehad en het kwam er op neer dat ik alle componenten afzonder heb moeten testen (aansluiten/loskoppelen/checken). Ook een andere groep gebruikt om het probleem te controleren.

Kortom, het is heel lastig te zeggen en als je het wilt zoeken dan ben je wel even bezig.

Je kunt kijken of er een systeem geluid in deze tv zit die je kunt uitschakelen, veel tv’s hebben een irritante pingel maar de meeste zijn uit te zetten.