Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plotseling wegvallen HDMI-ARC signaal bij bepaalde TV zenders?


27 januari, 2017, Categorie:

 

Goedendag,

Ik ben in het bezit van een Philips TV 42PFL7665H/12 en een philips soundbar HTL5140B/12. De TV ondersteund HDMI V1.4 (ARC) wat minimaal vereist wordt door de soundbar. Indien ik de TV via HDMI-ARC aansluit op de philips soundbar heb ik perfect geluid, het probleem is dat bij bepaalde TV zenders (zoals SBS6 HD (via ziggo)) soms het geluid plotseling wegvalt en niet meer terugkomt. Op de soundbar blijft dan “HDMI-ARC” op het display knipperen. Kunt U mij aangeven hoe ik dit probleem op kan lossen?.

Bijvoorbaat dank voor reactie.

Groeten,Hans

Antwoorden

Ik ben bang dat je het verkeerde merk hebt gekocht, Philips staat erom bekend om de vele problemen met software, communicatie onderling tussen Philipsen gaat vaak fout. Philips heeft zelf geen antwoord op vele problemen en crediteert retour gebrachte toestellen! In onze winkel hebben tot blijdschap afscheid genomen van philips en nu na 2 jr amper reparaties met de andere merken.

Probeer je set te verkopen en koop een ander merk!

Hi Hans,

Indien er simplink/easylink op je TV zit, kijk dan even of dit aan staat.  Zit op zowel de TV als de soundbar de meest recente software? Heb je al een andere HDMI-kabel geprobeerd? Ook zou je het geluid van de TV via een optische kabel naar de soundbar kunnen sturen.

Wellicht heb je last van CEC-problemen (google dat maar eens).

Succes!