Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plasma weg of …


22 oktober, 2013, Categorie:

In verband met hoge energiekosten overweeg ik om mijn Pioneer PDP508XD(365W), eind 2007 volgend jaar te vervangen door een energiezuiniger 60-65 ” LED TV. Merk en uitvoering ben ik nog niet helemaal uit. Mijn voorkeur zou gaan naar een Ultra HD 4K, om voorbereid te zijn. Er is echter noch weinig bekend over de snelheid waarmee de Ultra of 4k opties uitgerold zullen worden. Ook de huidige prijzen zijn nog redelijk aan de hoge kant.

Vraag is dus wat is wijsheid, komt er in het Ultra segment volgend jaar wat meer concurrentie, meer spelers op de markt snellere uitrol Ultra en/of 4K, of aantrekkelijke aanbiedingen bij bijvoorbeeld WK, die aanschaf Ultra “verantwoord” maken. Of is het verstandiger om voor de komende jaren nog de Plasma te gebruiken en over 2 jaar de zaak nog eens te herzien?

Antwoorden

Dat is een goede vraag en het is grotendeels subjectief natuurlijk. 

Mijn mening is dat 4K Ultra HD nog in de kinderschoenen staat en je dus met de huidige modellen nog tegen problemen aan kunt lopen, bijvoorbeeld qua HDMI-versie. Daarbij is de verwachting dat de prijzen volgend jaar al een stuk lager liggen. Ik zou er nog niet instappen, ook omdat er nog nauwelijks content is en niet duidelijk is hoe je nu precies aan 4K-content moet gaan komen.

Mijn persoonlijke mening is ook dat ik wederom voor plasma zou kiezen en niet voor lcd led. Plasma biedt in mijn optiek nog steeds de beste beeldkwaliteit met de diepste zwartwaarden en het hoogste contrast.