Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips 9000 serie en Netflix 4k?


6 mei, 2017, Categorie:

Mss dat iemand antwoord weet op de volgende vraag:

Ik heb nog steeds met volle tevredenheid een Philips Ambilight TV die inmiddels 11 jaar oud is.
Nu ben ik me aan het orienteren op een 4k Oled TV.  Nu ben ik weer op de Philips TV’s uitgekomen omdat ik ambilight als bijzonder prettig ervaar. Na 11 jaar werkt dat nog steeds prima.
Nu heb ik de 4K oled TV’s van Philips met ambilight gezien bij de Mediamarkt. Ik moet zeggen, super beeld. Maar heeft deze serie ook alles wat ik nodig heb ?
– Ondersteunt de Philips 9000 serie 4k Oled Netflix 4k uitzendingen.
– Volgens Netflix zijn de vereisten de EHVC Code H.265.
– Ik kon in de specificaties ook niet lezen welke HDMI standaard ondersteund wordt (HDMI 1.4 of 2.0)

Is er iemand die hier meer van af weet ?

Bedankt Piet

Antwoorden

Hi Piet,

Op al je vragen; ja. De nieuwste oled tv van Philips ondersteunt alle nieuwste standaarden (geen Dolby Vision) en biedt toegang tot Netflix in 4K.

Bedankt voor je snelle reactie.

Het panel is LG, perfect, Ambilight is goed, de rest is bagger software. 11 jaar geleden was Philips eigenaar met goede toestellen, nu is het TP vision met de allerslechtste toestellen sinds jaren. Lees goed recenties voor je dit gaat overwegen.

Over de OLED toestellen van PHILIPS lees ik niks negatiefs betreffende de software, bovendien gaan bugs er vrij snel uit bij het uitbrengen van een software upgrade en heeft PHILIPS de nieuwe P5-processor uitgebracht die veel belooft …

Bedankt voor de tip. Ik heb ook nog besluit hierover genomen. Mss kun je me verwijzen naar recensies die minder positief zijn over de recente oled’s van Philips. Ik heb op dit moment (nog) niks negatiefs kunnen vinden.

geen besluit

Philips verkoopt zeer weinig in het topsegment. Je zult over Oled nog weinig recenties leven. Wel over de slechte software wat bij ondertussen bij alle winkels wel bekend is.

Wil je over 3 jaar stukken, koop dan die Philips. Wil je geen problemen, koop de Oled55B6 voor minder geld, geen ambilight maar wel een topscherm.

Beste Piet,

Onlangs ook een keer de gelegenheid gehad om de Oled van Philips  een keer van dichtbij te bekijken. Nu het was kort maar dit zijn mijn eerste indrukken.

– Afwerking frame en voet zien er goed uit maar ietwat minder dan bij LG, Sony en Panasonic.

-Beeldkwaliteit vergelijkbaar met de toppers al is de Sony toch nog iets beter.

– De omgeving was te fel verlicht om de waarde van Ambilight in te schatten maar het werkte goed. Vooral de feature om de video of muziek te volgen vond ik goed gevonden.

– De software om apps en interface te bedienen   vond ik redelijk sloom en traag vergeleken met de drie

andere toppers. Daar is nog zeker wat werk aan.

Conclusie :

Op het eerste zicht ziet er als wel allemaal goed uit al kan ik mijn niet ontdoen van de indruk dat de drie andere oled spelers hun zaakje beter op orde hebben. Vooral de Sony is Qua beeld en design indrukwekkend. De Philips is ook nogal prijzig voor wat hij te bieden heeft. Misschien te overwegen zijn de LG e6 of c6 die hebben het voordeel dat ze nog 3D in huis hebben en hebben een chip die gemaakt en ontwikkeld is door LG zelf, de B6 daarentegen mist 3D en heeft een chip die aangekocht is door LG. Het voordeel van een eigen huis chip  is dat de ontwikkeling makkelijker en goedkoper is voor LG . Vooral voor toekomstige firmware upgrades.

Keuzes, keuzes,keuzes  lastig maar nog altijd een luxeprobleem vergeleken met het echte leven.

In ieder geval veel plezier in uw zoektocht naar een nieuw oled scherm.

mvg,

 

@sir oled
Bedankt voor je uitvoerig advies. De Sony heb ik onlangs ook kunnen bewonderen. Prachtig beeld, top. Ook de prijs. Er staat ons nog veel te wachten op (oled) gebied. Ik zwak mijn voorkeur voor Philips toch enigzins af. Hopelijk gaan de prijzen iets vriendelijker worden. Vooralsnog even afwachten nog, onze tv doet het nog. We kunnen dus nog even vooruit.

Grtz Piet

Beste Piet, bezoek ook eens de vakzaak i.p.v. de Mediamarkt, gegarandeerd dat je een beter advies krijgt en qua prijs niet hoger uit bent, daar zal de beeldkwaliteit ook afgeregeld zijn en niet in de stand levendig zodat je thuis las ogen krijgt. Bij dat soort winkels moet het beeld op maximaal i.v.m. extreme verlichting en vaak onkunde over beeldafstelling.

Ja, idd, dat wist ik al. Mediamarkt was kort bij, en kijken kost niks 🙂