Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic oled tv kleiner dan 65 inch?


9 juni, 2016, Categorie:

hallo,

 

ik zou mij dolgraag een panasonic oled tv aanschaffen, maar 65 inch is te groot voor mijn ruimte.

kan iemand mij zeggen wanneer panasonic met kleinere oled tv’s komt en in welke formaten? is dolby vision op een tv onmisbaar en waarvoor dient het eigenlijk ?

mvg,

frans callebaut

Antwoorden

Helaas is daar nog niks over bekend maar ik verwacht op korte termijn geen kleinere oled tv van Panasonic.

Dolby Vision is de HDR standaard van Dolby. Het gaat nog een stap verder dan HDR10.

Ondanks de lagere helderheid voldoen de oleds hieraan. Niet alle modellen. Omdat een oled, zelfs het goedkoopste instap 2k model, net zo een zwarte weergave heeft als een topmodel, betekent dit meer contrast. Maar dat noemen ze dan dynamic range.

Wat mij betreft is het totaal NIET onmisbaar. Een helderheid van 200-300 nits ICM een zwarte achtergrond ziet er spectaculair uit. Vooral Savonds met niet al te veel licht.

De nieuwste oleds gaan tot over de 600, en het topmodel dacht ik 800 nits. De LCD topmodellen van SAMSUNG gaan tot over de 1000.

Als de backlight in de LCDs nog krachtiger word, krijg je nog meer helderheid. Dan zet je Savonds gewoon je TV aan als je gaat klussen.

Zo te zien ga je voor oled. Nou, die kunnen ECHT HDR/dolby weergeven. Samsung staart zich letterlijk blind op maximale helderheid. De oleds hebben meer range omdat zwart een waarde heeft van 0.0005 nits. nits. Bij een led licht dit een stuk hoger.

hallo,

dank voor uw snelle antwoord. u verwacht op korte termijn geen kleinere panasonic oled tv. welke tv zou   ik dan nemen kleiner dan 65 inch(eventueel een ander merk) die een perfecte beeldverwerking heeft(geen storingen bij snelle bewegingen,een perfecte zwartwaarde, local dimming die perfect werkt), of toch wachten op kleinere oled van panasonic of een oled van lg  nemen ?

mvg,

frans callebaut

LG, oled.

Bij de topmodellen led van Panasonic krijg je iets wat niet aan jou wensen voldoet, maar ben je wel een hoop geld kwijt.

Misschien dat Martijn een alternatief weet, of nog tips heeft.

Zoals iedereen hier nu wel weet,heb ik nooit van lcd/led gehouden, dus ben ik toch ietsje bevooroordeeld.

Als je iets voor de sportzomer zoekt, misschienkan iemand je voor een matsprijsje aan een panasonic ZT of VT helpen.

Die hebben namelijk iets wat op jou verlanglijstjes staat, en wat de anderen nog niet hebben.

Namelijk geen motion blurr en behoud van 1080 lijnen bij razendsnelle bewegingen.