Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Overstappen naar lcd hdr?


3 juni, 2016, Categorie:

Met alle nieuwe HDR schermen komt eindelijk het moment om wel, of niet over te stappen van het mooie warm, diep zwart en perfecte inkijkhoek van de laatste Panasonic Plasma. Heeft iemand de stap al gemaakt en wat is zijn of haar ervaring?

Op de nieuwe ultra hd  blu ray speler (panasonic UB 900) weer de muziek blu ray van Sting in Berlijn gekeken en de kleuren en scherpte is verbazingwekkend hoe die van het scherm spatten. Kan een betaalbaar (onder 2000 euro) LCD scherm deze kwaliteit (hdr wel of niet) halen….

Weet iemand van jullie wat wijsheid is :-)?

Antwoorden

op dit ogenblik zijn er nog geen hdr tv van Panasonic of sony onder de 2000 euro met 3d .zonder hdr betaal je tussen de 1300 en 1700 euro het kan duren tot midden 2017 voor je betaalbare hdr tv kunt kopen

Probeer je plasma op te branden en koop een oled. Want die geven het beeld waar je aan gewend bent, maar dan nog wat beter. (NIET qua motion resolutie!!!)

Met die demo’s moet je altijd voorzichtig zijn. De filmpjes zijn geselecteerd en de TV’s eindeloos getweakt door proffesionals.

Zo te horen heb je een prima TV. Laat je niet van de wijs brengen.  Veel liefhebbers van Panasonic en Pioneer plasma wachten op lagere prijzen van de oleds.

Probeer eens een calibratie blu ray. Als je plasma een tijdje brand krijg je altijd zogenamde drift omdat omdat de kleuren ongelijk achteruitgaan. Helderheid word ook minder, maar al dit soort dingen zijn bij te regelen. Minimaal 15 jaar..

Dank oa Peter voor je advies over Oled, heb nu, wel iets boven geplande begroting LG c55v6 gekocht ook naar aanleiding oa van de review op deze site van MArtijn. Perfecte tv en heerlijk genieten weer van al mijn blu rays etc. En zoals het hoort, zwart = zwart en kleuren rijk en warm.

Ps idd (snelle) motion is idd iets minder dan de plasma, onbegrijpelijk dat men nog steeds die standaard na al die jaren en techniek niet haalt op betaalbare modellen. En ja, deze Oled is een mooie prijs.

LG durft het niet aan om BFI te gebruiken omdat de helderheid, nits, dan minder word. Maakt weinig uit, maar de grote concurrent, Samsuns, ziet dan zijn kans om te roepen dat hun HDR superieur is. Wat niet zo is.

LG is de enige die 1 pixel volledig zwart kan laten zijn, en de pixel daarnaast heel helder wit. DAT is HDR!

Samung kan dat, ondanks die quantum dot, nu niet, en NOOIT niet. Tenzij ze voor iedere pixel, 8.4 miljoen inmiddels, een apart backlight ledje implementeren.

Misschien in de toekomst een joint venture met LG. Een ultra quantom dot panel met als backlight een oled panel van lg. 2 tv’s op elkaar persen. Word wel een dure grap.

Ik heb mijn Sony 36fx** uit 2002 in 2008 verkocht. Ik wil hem terug!