Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Overstap van all-in-1 homecinema naar losse sets – advies gevraagd?


21 september, 2017, Categorie:

Onze Samsung all-in-1 begint op z’n einde te lopen na 5+ jaar.  En nu besloten om voor losse componenten te gaan. Maar er zo ontzettend veel te vinden, en een (goede, geen grootgrutter) HiFi zaak is niet direct in de buurt.

Belangrijkste gebruiksdoel:
Muziek, alle genres (van klassiek/acoustisch naar rock/house/electronica en alles er tussen in 🙂 )
Multi-room (zelfde verdieping) is zeer gewenst.
Streaming is een must (Airplay/Spotify minimaal)

Daarnaast wel graag een filmpje/serie op zijn tijd met fatsoenlijk geluid. Of dit perse true surround moet zijn is even de vraag… Onze woonkamer is niet zo groot en achter de zitbank is weinig/geen ruimte (de surround boxen van de all-in-1 set staan nu op de vensterbank en bankleuning….)

Qua aansluitingen: Extra blue-ray speler (ook nog aan te schaffen), Decoder (KPN, Humax geloof ik), XBOX 360 (HDMI), Wii (composiet of HDMI adapter). Dus tenminste 4 HDMI aansluitingen.

De TV is een ouder model Samsung FullHD-tv (geen smart-tv) welke nog prima beeld geeft voor de korte kijkafstand bij ons. Aansluitingen HDMI of composiet. Tzt wel te vervangen maar nu nog niet.

Naast een receiver dus ook een blue-ray speler en speaker(s). En voor alle componenten is zo veel verschillends beschikbaar. Of zou een versterker met extra componenten ook nog kunnen……

Budget: voor het totaal denk ik max 2000, liever wat minder. Ik zoek zeker niet het onderste uit de kan, maar het moet ook geen overkill worden want je kan het zo gek maken als je zelf wilt met maar hele subtiele verschillen. Wel enige mate van toekomst bestendigheid. Uitlopende modellen zijn vaak interessant geprijsd maar ook vaak snel weer achterhaald.

Concreet:
Receiver of versterker? (wat is precies extra nodig bij losse versterker?)
Surround set (5.1 of meer) of Soundbar?
En wat zijn in die categorieën goede opties, ook uiteraard qua samenwerking tussen componenten.

Alvast dank voor het meedenken!

-Niph-

 

 

 

Antwoorden

Beste,

Voor 2000  euro met al die eisen is een lastige opgave voor een beetje versterker of receiver zit je al gauw rond de 500 en 600 euro en zit je dan eigenlijk in de basisklasse. Qua future proof wordt dat dan  ook al weer moeilijker. Goeie speakers kosten ook al een aardige duit  en dan  ga je vlug je budget overvleugelen.

Ga je voor een multi room systeem zit je vlug bij sonos die toch de referentie is in die klasse ga je vlug ook over de 1000 euro zitten en zit je zonder hdmi aansluitingen wat dan weer een serieus gebrek is.

Misschien  is de Sony soundbar ht-st-5000 het overwegen waard nu in actie met gratis uhd speler ubp-800 voor 1499 euro en met 4 hdmi . Ideaal voor je ruimte en prima geluid !

Succes !