Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Optimale setup Sony KD55X8505C TV?


28 november, 2015, Categorie:

Hallo, ik heb na een aantal jaar eindelijk mijn TV vervangen met een Sony KD55X8505C. Ben daar erg tevreden over. Beeld is heel mooi (4k is super), Android TV kan wel wat worden nog beetje traag en bediening / mogelijkheden zijn soms wat beperkt / omslachtig.

Nu had ik mijn vorige Sony TV met een RCA kabel aangesloten op mijn versterker wat prima werkte. Geen Dolby Surround maar ik gebruik mijn versterker verder eigenlijk alleen om muziek naar te luisteren. Geluid wat daar uitkomt is erg fijn en wil dus eigenlijk ook niet alles vervangen.

Probleem is dat de nieuwe TV alleen digitale output heeft (logisch) maar mijn versterker dus niet. Ik zag dat er wel converters zijn, maar geen idee of dit goed is. Hieronder mijn huidige setup. Ben benieuwd wat de mogelijkheden zijn en of dat ik toch een nieuwe versterker moet kopen (en mijn huidige speakers kan blijven gebruiken).

TV
Sony KDX558505C / X85C met Android TV (voornamelijk gebruik van Plex / Netflix)
Horizon Media Box

versterker
Harmon Kardon HK3250

speakers
2x Infinity 81 MKII

home cinema set
Samsung HT-H5530

Deze set moet ik nog aansluiten maar ben zelf niet zo’n fan van Samsung en wil eigenlijk ook niet ‘nog’ een apparaat met weer een eigen afstandsbediening en ‘media center’ mogelijkheden. Idee is juist dat de TV centrale punt is voor media / entertainment. 

overige
PlayStation 4 / Laptop (met Plex)
Airport (voor Airplay / draadloze muziek (icm laptop / telefoon))

Ik ben dus voornamelijk opzoek naar een goede oplossing om zowel goed geluid te hebben voor films / series/ gamen en daarnaast ook goed geluid voor muziek.

Antwoorden

Als de speakers op je receiver aangesloten zijn en je receiver alleen een analoge input heeft dan ontkom je er niet aan. Een converter kan maar is qua kwaliteit niet de beste keuze. Als je het meeste uit beeld en audio wilt halen dan is een receiver met digitale inputs wel het beste.

Helder, die Samsung geeft overigens best goed geluid (voor films / series) alleen muziek is beetje te dof / veel bass. Kan toch niet op tegen de Harman / Kardon hehe.

Lastig wellicht dat ik dan toch de 2 systemen naast elkaar hou. Muziek / TV gescheiden.

In de toekomst dan misschien 1 goede versterker met speakers die zowel voor muziek / TV goed werken.