Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Opstart problemen met 65 inch pioneer kuro plasma tv?


4 mei, 2020, Categorie:

Ik heb een nieuw ziggo kastje media xl en een plasma kuro tv van 10 jaar deze 2 communiceren niet goed met als gevolg dat ik 5 soms 10 min moet wachten voordat de tv beeld geeft.

Er zijn al 4 monteurs langs geweest en het probleem is er nog steeds, alle mogelijkheden geprobeerd, nieuwe hdmi kabels fabrieks inst, alles resetten 2 x een nieuw kastje alles doormeten, versterker er tussen uit dus rechtstreeks op mijn tuner van de tv het mag niet baten.

Streamen vanuit mijn laptop gaat goed evenals mijn blue ray speler doet het prima.

Er word gezegd dat het een data communicatie probleem is is dat zo?? kan ik hier wat aan doen??

De monteurs (zowel van ziggo als hifi specialist ) zeggen van niet, koop maar een andere tv, ik vind dat nogal kort door de bocht een tv destijds van meer als €8000,00.

Het meeste goede resultaat na heeeel veel knutselen als ik de tv uitzet en deze staat op 24kitchen dan als hij weer opgestart moet worden gaat hij het snelst weer op beeld.

Ik heb trouwens geen idee hoe dit kan maar is een feit.

Ik zou heel graag een oplossing willen hebben voor dit probleem,een nieuwe tv zit er voorlopig nog niet in.

vriendelijke groeten Jaap Spieker.

 

 

Antwoorden

Het is een handshake probleem tussen verschillende HDMI normen. Je tv kan niet goed overweg met de HDCP codering van je ontvanger. Wellicht een super oude hdmi 1.0 kabel proberen of je resolutie van je ontvanger op auto of 720 zetten. Meer opties heb ik niet.

De resolutie van mijn ziggo kast is niet in te stellen gaat automatisch op 1080 I  mijn tuner van de tv  ook, dus al geprobeerd.

Ik heb nu een humax op de kop getikt met kaart (illegaal) deze werkt prima,maar is verouderd dus langzaam zappen geen cloud maar h schijf etc.

Is er geen andere manier om mijn xl kast toch te gebruiken???

Heel begrijpelijk dat je de mediabox XL van Ziggo wilt gebruiken (met alle functies). Maar het blijkt toch niet te werken. Dan rest er idd niets anders om een andere setopbox te gebruiken, zoals je zelf ook al hebt gedaan. Wellicht dat het zappen beter (sneller) gaat met een andere ontvanger/recorder dan je nu hebt? Ik dacht verder aan de tussenkomst van een losse av-receiver. Die gebruik je dan als hub. Maar of dat in jouw specifieke geval zal werken, durf ik niet te garanderen. Bovendien kost dat natuurlijk ook geld. Dit is echt een kwestie van trial and error 🙁

Een antwoord toevoegen