Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Op zoek naar veelzijdige receiver welke past op bestaande actieve speakers


6 november, 2013, Categorie:

Beste mensen van homecinemamagazine-

Wat een onzettend informatief forum runnen jullie, dank voor alle goede artikelen. Ik ben op zoek naar een budget vriendelijk en veelzijdige uitbreiding van mijn A/V set-up met een receiver en zie eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Hopelijk kunnen jullie mij in de goede richting duwen. Ik weet welke functionaliteit ik zoek en ook zijn er wat omgevingsfactoren die in de nieuwe set-up meegenomen moeten worden, door deze combinatie loop ik eigenlijk een beetje vast.

Bestaande omgevingsfactoren; Samsung Led SMART-TV, 4 actieve B&O speakers, UPC HD mediabox, iphone & ipod Touch, harmony remote

Gewenste functionaliteit; Airplay compatible, integreerbaar met bestaande active B&O speakers, de reveiver zal verstopt staan dus een iphone/ipod control app is gewenst maar kan ook aangestuurd worden door mijn harmony remote via IR extender, aansluitbaar op toekomstige NAS voor beheer van muziek bibliotheek. 

Ik hoop dat jullie me in de juiste richting kunnen duwen qua apparaten, uiteraard voor deit alles geldt dat ik het zo budgetvriendelijk mogelijk wil houden (laat je niet misleiden door de B&O’s dit zijn oudjes die ik al geruime tijd heb).

Dank, Robert

 

Antwoorden

Dank voor je compliment! Al zijn we geen forum maar een volwaardige website 😉

Als je actieve speakers wilt gebruiken moet je op zoek naar een receiver die pre-out aansluitingen (aansluitingen die niet met speakerkabel maar rca werken) heeft. Als je vier speakers wilt aansluiten moet dit een receiver zijn met twee front pre-outs en twee back pre-outs. Dat maakt als het goed is het bos al een stuk kleiner 🙂 Een receiver zonder deze opties gaat namelijk niet werken. 

Een voorbeeld van een receiver met 7.2-kanaals (4-kanaals vind je niet dus meer is ook goed) pre-out aansluitingen is de Marantz SR6008. Deze beschikt ook over AirPlay, een iPhone remote app en een IR-poort. Daarbij is er netwerktoegang voor je NAS.

Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Dankjewel voor je snelle en volledige reactie. Je tips verkleinen mijn zoekgebied idd aanzienlijk. Ik ga eens een kijken naar de aanbevolen Marantz en nog eens verder zoeken naar meer units met deze pre-out’s.

Robert

Hallo,

Na vele bezoeken aan de media markt maar zonder een passend antwoord te hebben ontvangen hoop ik dat jullie me kunnen helpen. Net zoals Robert heb ik een Samsung smart tv staan met UPC horizon box en twee actieve beolab 6000 speakers. 

Deze speakers waren rechtstreeks op de koptelefoon uitgang van de tv aangesloten, maar dit heeft als resultaat dat ze een brommend geluid af kunnen geven. Is dit weg wanneer ik de speakers via een pre-out aansluit? Kan ik het volume van de speakers via de afstandsbediening van de tv aanpassen?

Bij voorbaat dank.

Ruud

Poeh.. dat is een lastige want ik heb het zelf nog nooit ervaren. De pre-out is volgens mij een onversterkt signaal dus doet de tv daar qua volume ook niks mee. Dat je het dus met die afstandsbediening kunt bedienen lijkt mij niet. Het brommende geluid durf ik ook niet te zeggen maar die kans lijkt me wel groter omdat het signaal ‘schoner’ doorgestuurd wordt. Hoop dat het je toch iets helpt.

Hallo Martijn,

Dank voor je reactie. Je antwoord heeft me wel wijzer gemaakt, maar is helaas nog geen oplossing voor mijn probleem. Indien ik ervoor kies om de Beolab 6000 actieve speakers te houden, wat is dan de (beste) oplossing om deze aan te sluiten op mijn Samsung Smart tv met upc horizon box. Waarbij ik graag zou willen dat de speakers reageren op de tv.

Bij voorbaat dank.

Groet Ruud 

Dat wordt een lastige want volgens mij is de koptelefoon uitgang de enige uitgang die reageert op het volume van de tv… Dan zou je ze daar op aan moeten sluiten, al weet ik niet of dat technisch kan en qua kwaliteit is het sowieso niet de beste manier.

Ook ik heb een vraag,

ik heb 2 beolab 9 en 2 beolab 6000 speakers .

op welke reciever kan ik die aansluiten?