Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Op zoek naar een stille Blu Ray speler?


10 maart, 2015, Categorie:

Ik ben op zoek naar een basic Blu Ray speler. Mijn Panasonic TV zorgt voor het smart gedeelte. Ik wil de speler alleen gebruiken voor het kijken naar DVD en Blu Ray. Wat wel belangrijk is, dat de speler stil is. Op dit moment kom ik uit op de Samsung BD 5500. Echter ik lees gemengde verhalen m.b.t. gehorig loopwerk. Of mag je wat dit betreft niet teveel verwachten in deze prijsklasse? Graag reactie/tips!

Antwoorden

Dat is nogal een specifieke wens en bovendien subjectief dus lastig te zeggen. Ik heb zelf een Marantz en daar hoor ik niks van, maar dat is ook een andere prijsklassen. De goedkopere modellen zijn inderdaad vrij simpel, ook qua isolatie en verstevigde behuizing. Daar moet je niet veel van verwachten. Zoek naar een speler in de hogere klasse, met pootjes die trillingen wegnemen en een verstevigd chassis.

Dank voor je snelle reactie. Valt me op dat dit aspect in reviews eigenlijk niet naar voren komt. Veel aandacht voor wat het apparaat wel/niet kan. Maar als je komt te zitten met bijgeluiden die irriteren … In welke prijsklasse zou ik dan moeten gaan zitten?

Bij het in en uitschuiven van de lade maken de meeste Bluray spelers altijd wat lawaai. Zo hoorde ik bij mijn Marantz UD7006 een (harde) tik bij het opengaan. Met een omruilexemplaar mocht dit helaas ook niet baten. Probleem was de magneetsluiting die de tik veroorzaakt. Speler zelf was fluisterstil, dus had ik er verder vrede mee.

Inmiddels alweer verkocht en speel nu alles af met de Playstation 4, en die is ook erg stil bij het afspelen.

 

 

Een antwoord toevoegen