Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo tx nr 626 en philips blu- ray bdp 2500?


20 juli, 2014, Categorie:

Beste Mijnheer/Mevrouw,

Als ik een cd/blu-ray disc afspeel op de philips via de onkyo werkt hij eventjes goed daarna valt het beeld iedere keer weg, het geluid blijft goed. Op het beeldscherm verschijnt de tekst “zoeken naar signaal” en soms “wordt niet ondersteund”. Ik heb alles gedaan zoals in uw artikel over dit probleem, o.a. een andere HDMI kabel gebruikt maakt niet uit, volgorde van aanzetten zoals door jullie beschreven maakt ook niet uit, eerst dacht ik dat dit wel werkte bleef n.l. 5  minuten goed maar helaas. Wat wel uitmaakt is als ik hem rechtstreeks op de tv aansluit dan  is het goed. Wat zou het dan nog kunnen zijn, misschien duurdere kabels, ik heb goedkope HDMI kabels gebruikt van minder dan 10 euro of  ligt het misschien aan de blu-ray die niet goed communiceert. Ik hoop dat u mij kunt helpen, alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Aad Murk.

Antwoorden

Beste Aad,

Aan de HDMI-kabel zal het dan niet liggen. Je hebt dan helemaal geen of juist wel signaal.

Ik ben bang dat het met het HDMI-board van de receiver te maken heeft. Het enige wat je kunt doen is deze laten nakijken.

Zijn er meer bronnen op de receiver aangesloten en heb je het hiermee ook?

Beste Martijn,

Ik heb ook mijn settopbox aangesloten daarmee geen probleem.De receiver is pas drie maanden oud kan me niet voorstellen dat daar het probleem zit.

Gr Aad.

Dat is wel apart inderdaad, dan zou het met de communicatie tussen speler en receiver kunnen zitten maar dat is erg lastig te zeggen zo. Je kunt het beste de combinatie even laten nakijken.

Beste Martijn,

Ik heb de oplossing gevonden, bij instellingen van de blu-ray moet je bij video, HDMI deep color die op

“automatisch” staat op “uit” zetten, alles werkt weer prima, scheelt me een nieuwe blu-ray.

Misschien kun je ooit ook iemand hier mee helpen.

Groet Aad.

 

 

Beste Aad,

Maar dat betekent niet dat dit automatisch de oplossing is want Depp Colour zit er niet zonder reden op. Dat moet de kwaliteit wel ten goede komen.

Beste Martijn,

Ik heb dit gevonden op de site van Philips het schijnt met de tv te maken te hebben die bepaalde displaymodi

niet ondersteunt het beeld is prima.

Groet Aad.

Een antwoord toevoegen