Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oled tv levensduur en inbranden?


19 augustus, 2015, Categorie:

kan het beeld bij een oled tv inbranden? En wat is de verwachte levensduur van een oled tv?

 

Antwoorden

Nee, een Oled kan niet inbranden, panel lifetime ongeveer 30.000 uur.

Hallo!

 

Oled kan zeker wel inbranden !! ik dacht eerst ook van niet, maar mijn Samsung telefoon met Oled

heeft toch zeker wel inbranding, ik gebruik dagelijks de App Waze voor mijn route etc.

en nu zie ik in mijn scherm de oranje knop van waze is ingebrand, ik zie overal in me andere app een

waas van de knop en ook de teksten boven zijn zichtbaar ingebrand.

Dus JA Oled is dus niet bestand tegen inbranden 🙁

 

Gr,

Mark

Beste.

Wanneer we spreken over de nieuwste oled tv schermen die hebben wel degelijk beschermingsmiddelen ingebouwd die software matig zijn ingebouwd om in branding te voorkomen. Alhoewel je het wel heel bont moet maken om van dit fenomeen last te hebben. Bij voorbeeld urenlang gamen in HDR en dan zul je wel prijs hebben.

Levensduur nieuwste oled panelen volgens LG 200000 uren dus wat dat betreft zit je wel goed .

Mvg

JA ZEKER! Ik heb een LG oled tv. 55 inch en slechts 1 jaar oud. Bij mij is de teletext ingebrand. Ik hoop dat dit ook onder de garantie valt. Vandaag is de monteur geweest en heeft hier contact over met LG.

Ik heb een loewe oled bild 7 55 en nu is het logi van rtl4 zichtbaar op alle zenders, dus ingebrand links boven.

de 4 het best zichtbaar met rode achtergrond, de dealer Koudijs zei dat alle oled in kunnen branden en dat dit waarschijnlijk niet onder de garantie valt ( 1 jaar oud en 5000 euri gekost!)

denk dat ik Loewe moet benaderen 😢🤬

Beste,

Spijtig te horen dat je waarschijnlijk een inbranding hebt. Nu alle panelen zijn van Lg dus in de instellingen heb waarschijnlijk bij beeld pixel refresh of iets dergelijks probeer eens deze een paar cyclussen na elkaar te lopen kijk wat het heeft het kan alleszins geen kwaad en zo kan je eventueel scherm retentie en inbranding gedeeltelijk  wegkrijgen. Baat het niet schaadt het niet.

Probeer als het niet helpt contact op te nemen met de dealer en of fabrikant.

Content zoveel mogelijk afwisselen game, film/serie en tv . Enkel alleen tv kijken is oled niet zo’n goed idee.

Succes !

 

De meeste Oled tv’s staan te fel ingesteld wat inbranden bevorderd! Er zijn speciale programma’s in de tv die het scherm electronisch reinigen. Vroeger hielp een dag een sneeuwbeeld om het inbranden te verhelpen.

Lees zeker even dit artikel van onze specialist Eric Beeckmans 😉

 

Oled brand zeker in heb de rtl4 logo vast op het scherm staan oranje is de boosdoener

 

Hallo allemaal

ik had ook rtl4 ingebrand en meerdere strepen horizontaal over het beeld staan, tv is 14 maanden oud.

vandaag monteur langs geweest en binnen garantie paneel vervangen, hij gaf aan dat het ingebrand was.

volgens de monteur is het paneel wat er nu in zit gemodificeerd en zal het langer duren voordat het weer begint, maar het komt zeker terug over een tijd.

even goed nadenken of dit het mooie beeld waard is tegenover de hoge kosten, hopelijk kan ik er nu lang van genieten, want het is en blijft super mooi beeld

tv is een LG OLED 55 inch

Beste,

Switchen van kanaal en content en geen urenlang op dezelfde zender laten staan zijn geen overbodige luxe met een oled.

De oled techniek komt optimaal tot zijn recht bij film en serie wanneer in een volledig verduisterde ruimte het beeld volledig opgaat in de donkere ruimteen er  geen zwarte banden meer zichtbaar zijn.

Het spijt me maar voor gewoon tv kijken is het  net met een Ferrari dagelijks boodschappen doen  bij Albert Heijn. Vroeg of laat heb je een deuk, kras of zeker kleine schade dus net zoals bij een oled.

Het is het neusje van de zalm dus wees er voorzichtig mee want het is geen Opel astra.

Bij herhaling van het fenomeen beter een led lcd aanschaffen het zal beter bij u noden passen.

Mvg,

Ben in het bezit van een 55 inch LG Oled tv, 26 maanden oud, en ook deze heeft inbranding. TRL4 en RTL Boulevard logo zijn ingebrand, tevens zijn de gele strepen, letters en vierkantje van de NOS teletekstpagina’s ingebrand. Heb wel contact opgenomen met LG maar heb geen zin in dat gedoe en moet er maar mee leren leven. Maar voor mij voorlopig geen Oled meer, of ze moeten langere garantie geven tegen inbranding. En inbranden is gekomen met gewoon. normaal televisie kijken, en komt volgens mij door slijtage van de kleurafgifte van de pixels. Om dan te zeggen dat de kleurhelderheid terug gezet moet worden of wat voor huis-, tuin- en keuken oplossingen inbranding tegengaan is geen optie, want ik heb de Oled juist gekocht om van een perfecte weergave te kunnen genieten.

Beste,

Heel erg spijtig dus maar het gedoe valt best wel mee . Ze sturen een specialist ter zake of  iemand waar je de tv hebt aangekocht kijken de omstandigheden waar het paneel is gebruikt na en beslissen dan wel of niet een nieuw paneel. Best te overwegen dus !

Mvg,

Hallo,

Alleen maar problemen  met Loewe, nu ook weer met mijn derde aankoop.

Momenteel een OLED 55 inch.

Na een software update problemen met geluid, nieuw moederbord  geplaatst echter toen problemen met het beeld dat flikkerde en recorder en timeshift werkte niet meer. Vervolgens weer een ander moederbord geplaatst. Echter zag gelijk inbrandingen links, rechts, midden en beneden.  Het hele gebeuren speelt al vanaf  eind 2018 en het scherm was toen ongeveer een halfjaar oud. Loewe of van wat er nog van over is, zeggen gewoon, dat het de inbranding mijn eigen schuld is. (speel nooit games en kijk ook geen DVD) Voor mij geen OLED meer of inbranding moet onder garantie vallen)

Groet,

Rob