Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oled TV met surround aansluiten?


16 november, 2013, Categorie:

Ik heb een 55 Inch LG Oled tv gekocht en vroeg mIj af of mIjn 6 jaar oude Demon versterker de B&W boxen goed kan aansturen. 

Antwoorden

Gaat het om de oled tv of maakt het niet uit over welke tv we het hebben?

In principe kan de versterker je speakers gewoon aansturen, lijkt me. Maar, we zijn inmiddels qua techniek wel weer wat verder waardoor je met een nieuw model er mogelijk meer uit kunt halen.

mIjn huIdIge receIver Is een Demon AVR3808. fIlms In 3d afspelen lIjkt een probleem. Oled In combInatIe met een oude receIver gaat nIet het resultaat opleveren dIe Ik verwacht, vandaar mIjn vraag. het gaat dus om de combInatIe 3d en oled en de vraag welke receIver.

Maar, een oled tv werkt exact hetzelfde als een andere lcd of plasma tv voor wat betreft het aansluiten van een receiver of de compatibiliteit met een receiver. Het mag geen enkel verschil maken aangezien alleen de weergave-techniek afwijkt. Een receiver die dus op een lcd tv werkt voor het doorsturen van het beeld, werkt ook op een oled tv. Tenzij er commnicatieproblemen zijn maar daarvoor moet één van de twee fabrikanten een update uitrollen.

Wanneer je receiver geen 3D ondersteunt heb je een nieuwe receiver nodig, dat is ook ongeacht de tv die je gebruikt. 

bedankt MartIjn, Ik ga op zoek naar een nIeuwe receIver.