Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe televisie: wachten op de nieuwe line-up in April?


26 maart, 2018, Categorie:

Ik ben aan het rondkijken naar een nieuwe televisie. Nu viel het me op dat de meeste huidige modellen in April-Juni op de markt kwamen en de aankomende nieuwe line-up lijkt ook binnenkort op de markt te gaan komen.

Is het de moeite waard hierop te wachten? Zijn deze nieuwe modellen meer waard voor wat ze gaan kosten? En/Of zullen de huidige modellen in prijs gaan zakken?

 

 

Antwoorden

De 2017-modellen zakken meestal nog wel wat in prijs in aanloop naar de nieuwe modellen. Dat is zo rond deze periode. Met hoeveel is niet te zeggen. En op een gegeven moment is er geen voorraad meer. Of je het prijsverschil met een nieuwer model (met verbeteringen/vernieuwingen) het waard vindt is een persoonlijke afweging. Als je het belangrijk vindt het nieuwste van het nieuwste te hebben dan betaal je daar altijd een prijs voor in ieder geval. Het is aan jezelf om de vraag te beantwoorden of je bereid bent die te betalen 😉

Beste,

Alles hangt natuurlijk af wat je wilt uitgeven aan uw tv. Zonder richtbudget is het giswerk.De oled tv’s van 2017 zijn uitstekende schermen en voor 1500- 2000 euro is er in de 55 inch zeker iets te vinden.

  1. De Sony zd-9 en xe 90 en xe93 zijn ook zeer goede schermen maar dan van het led soort met heel veel lokale dimming zones zodat het zwart toch heel zwart lijkt.
    1. Hetzelfde kan gezegd worden van de Samsung KS 7000 en 8000 reeksen.
    2. De 2018 modellen worden weer iets beter en vooralsnog iets duurder dus aan u de keuze.

Succes met het uitkiezen !

Beiden bedankt. Ik zat inderdaad naar het 55 inch segment te kijken. Ik overweeg OLED, maar dan moeten ze nog net iets zakken voor mijn budget (tot 1500 euro). De C7 van LG vind ik erg mooi en die lijkt bij bepaalde aanbieders al wat te zakken.

Maar de vraag was meer in zijn algemeenheid. Als nieuwe modellen uitkomen, gaan de oude modellen nog verder zakken? Of zitten we al op het laagste punt door de 19% actie van Mediamarkt in januari? Of zouden de modellen juist in prijs gaan stijgen doordat ze uit productie raken? Maar ik begrijp wel dat er niet echt algemene uitspraken over te doen zijn?

Dat weet niemand wanneer de “beste prijs” is bereikt. Dat was echter niet rond de BTW-actie van de Mediamarkt. De trend is dalende en dat zal niet omkeren. Maar op een gegeven moment is de voorraad wel op. Als je een goede deal wilt voor deze tv geef ik je de tip om contact op te nemen met een winkel en te vragen om een goede prijs. Voor het genoemde bedrag is het mogelijk 😉