Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe receiver kopen: met of zonder DAB+?


25 juli, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik wil een nieuwe receiver kopen als vervanging van een Sony GX79ES. Belangrijkste punten die ik mis zijn HDMI, RDS, meer dan 4 speakers, netwerk functies. Maar ik zit ook te kijken naar DAB+ omdat dat de nieuwe standaard wordt voor radio. Maar er zijn eigenlijk maar zeer weinig receivers die dat hebben, alleen de Yamaha RX-V500D en het zustermodel de 600D. Verder kan bij mijn weten alleen Onkyo middels een aparte receiver DAB+ ontvangen.

Moet ik dan nu voor deze receivers gaan of doorkijken naar andere receivers zonder DAB+? Wellicht een gewetensvraag maar ik wil hem toch graag stellen. Wat is wijsheid als je nu een receiver wilt kopen waar je langere tijd mee toe wilt kunnen?

Ter info: Ik heb speakers voor een 5.0 opstelling: 2x Hepta Ace, 2x Rock Solid Sounds HCM2 en 1x Solid C100 Center speaker.

Bij voorbaat dank voor een antwoord.

Met vriendelijke groeten, F. Spek

Antwoorden

Tja.. dat is een persoonlijke keuze denk ik. Persoonlijk haal ik radio toch al via apps en dergelijken binnen dus ik zie de toegevoegde waarde niet direct, zeker als het je keuze qua receiver beperkt. Ik zou mezelf dus echter afvragen of dit een feature is die je vaak in gaat zetten. Als het antwoord ja is, en je ook qua kwaliteit en features interesse hebt in die receivers, dan is het natuurlijk de moeite en het geld waard.