Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe AV-receiver of power+pre-amp?


31 december, 2017, Categorie:

Ik denk eraan mijn huidige AV-receiver, Denon AVR-X4000, te vervangen door een toestel dat betere audio/video kwaliteit biedt. Hierbij had ik gedacht aan een Arcam receiver (model weet ik nog niet, zelfs het merk staat niet vast, alles kan nog). Een paar maanden terug heb ik een NAD C275BEE stereo power amp gekocht om de front L+R te voorzien van meer vermogen. De center en surround L+R kanalen zitten nog rechtstreeks op de Denon (5.1 systeem).

Mijn vraag nu is wat de beste optie zou zijn in deze situatie:

  • koop ik een betere AV-receiver met de kans dat de stereo power amp overbodig wordt?
  • of koop ik beter nog een extra power amp om de center en surround kanalen aan te sturen + een pre-amp (hierbij dacht ik aan de NAD M17, staat ook niet vast) om de audio/videoverwerking te verbeteren?

Indien het nuttig kan zijn, mijn speakers zijn:

  • front: B&W CM8
  • center B&W CM Centre S2
  • surround: B&W CM1

Alvast bedankt voor de hulp/tips.

Antwoorden

Zelf zou ik in eerste instantie de keuze maken voor een recentere av-receiver. Je kunt dan optimaal gebruik maken van de mogelijkheden qua instellingen ed voor de receiver voor alle kanalen. Maar ook jouw alternatieve idee is mogelijk een oplossing.  Dit is eigenlijk een case waarbij de hulp van de speciaalzaak toegevoegde waarde kan hebben. Zij kunnen wellicht een en ander aan je demonstreren, mogelijk in je eigen omgeving, zodat je uiteindelijk zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Arcam is een premium-merk waarbij de specialist iha graag advies geeft. Ook geven ze mogelijk tips over zaken waar je zelf nog niet aan hebt gedacht in jouw specifieke situatie.

Succes!

Dat ging ik zeker en vast doen maar wou het hier ook eens vragen. In ieder geval bedankt voor je antwoord.