Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke set-up moet ik kiezen?


13 november, 2018, Categorie:

Hey, ik zat is te zoeken naar een nieuw kant en klaar surround setje. Toen kwam ik op deze site terrecht. Hier kwam ik tot de conclusie dat een zelf samen gesteld setje beter is.

Alleen heb ik totaal geen idee wat ik moet kiezen. Ik heb een 55″ 4k uhd tv, PlayStation 4, mediaspeler, en mn tv ontvanger. Kijk veel films en game veel. Ik wil gaan voor een setje die 5.1 ondersteund. Mn budget voor een receiver is zon 400/500 max. T is niet veel ik weet t, maar t is niet anders. Hier hoeven alleen nog speakers bij toch?

Ik had bij coolblue een Denon receiver gezien, de AVR x1400h. Is dit wat?

 

Bedankt namens een newbie.

Gr. Stefan.

Antwoorden

En welke speakers moet ik zoeken. Ik neem aan speakers met een rca aansluiting? En niet van die losse draden voor in klemmetjes. Zit ff bij coolblue te kijken maar t zegt me vrij weinig al die merken..

500 euro gaat niet lukken, daar koop je niets bijzonders voor. Ga 2e hands op zoek naar een goeie receiver als Marantz/Denon, zoek een goeie set speakers met voorkeur voor minimaal 2 zuilen, center en surround en een sub. Er staan er heel veel te koop omdat de vrouw ze te groot vindt. Maar hiermee haal je wel kwaliteit in huis voor heel lang.

Bedankt. Maar dus die receiver die ik aangaf is niks? Dat is een Denon. Dat budget was alleen voor de receiver hé. Of is dat alsnog niks?

En om eerlijk te zijn… Die grote zuilen vind ik ook niks. En mijn woonkamer is niet super groot, dus staat al snel in de weg vind ik dan..

Zoek dan voor een compacte set speakers, voor 4/500 euro kun je best een leuke receiver kopen.

Ik heb een receiver gevonden. De Denon x1500h. Ik ga van de week even naar de foka ofzo voor wat info.

Welk type/merk speaker is een goede mid range zeg maar wat er bij kan? Wil een 5.1 setje.

Dat zul je zelf moeten besluiten, het zijn jouw oren!