Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Niet synchroon beeld en geluid via versterker / boxen?


2 mei, 2014, Categorie:

Ik heb sinds kort een nieuwe smart tv gekocht en aangesloten op een sony receiver (via de dvd speler). Dit heb ik gedaan met tulp stekkers. Nu is het zo dat als ik een dvd afspeel het geluid via de boxen net een fractie van een seconde eerder is dan het beeld. Als ik de dvd zonder versterker afspeel en dus alleen via de speakers van de tv, is er niks aan de hand. Moet ik boxen anders aansluiten zodat het geluid gelijk met het beeld loopt? Misschien andere kabels gebruiken? Graag wat advies. Bedankt. T. Kulezic

Antwoorden

Beste,

Heb je ons artikel over beeld en audio die niet synchroon lopen al gelezen? Daar kun je wat tips uithalen.

Echter, het is niet makkelijk om het probleem te vinden. De kabels zijn echter vaak niet het probleem, zeker de speakerkabels niet.

Zorg in ieder geval dat je alles digitaal aansluit en het liefst via HDMI. Check daarnaast op de receiver, tv en Blu-ray speler of er een audio vertragingsfunctie op zit. Daarmee kun je het soms synchroon leggen.

Bedankt Martijn, ik zal het artikel zeker lezen en alles nalopen. Of mijn receiver via hdmi aangesloten kan worden, moet ik checken. Ik heb hem al een jaar of 6. In ieder geval bedankt voor de tips.

Gr. T. Kulezic