Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Niet ondersteund videoformaat melding tv wanneer blu-ray speler via denon X4300H wordt aangesloten?


7 september, 2017, Categorie:

Ik heb sinds 2 weken een DENON X4300H receiver. Nu wil ik mijn blu-ray speler BDP8000/12 van PHILIPS met HDMI hierop aansluiten en dan ook via HDMI naar mijn PHILIPS 55POS901F/12. Als ik dan alles aanzet, krijg ik op mijn tv de melding ‘niet ondersteund videoformaat’.

Als ik de blu-ray speler rechtstreeks op mijn tv aansluit werkt het allemaal prima. Voorheen via mijn oude ONKYO SR508 receiver werkte het ook prima.

Wisselen van HDMI kabels helpt ook niet.

Ik ben nu al dagen aan het puzzelen, maar ik kom er niet uit wat er nu verkeerd gaat. Kan iemand mij helpen?

Antwoorden

Dit soort problemen kunnen je inderdaad tot wanhoop drijven. We vermoeden dat er sprake is van een handshake-probleem. Neem contact op met Denon. Het probleem wat je beschrijft is heel specifiek en is ons niet direct bekend. Succes!

Dank je voor je reactie.

Ik heb inmiddels ook contact gehad met DENON, met PHILIPS en met diverse winkels, ook die waar ik mijn DENON heb gekocht, en onafhankelijk van elkaar zeggen ze allemaal direct dat het een handshake probleem is, wat een helaas maar jammer verhaal blijkt te zijn. Het komt zo af en toe voor tussen oudere  apparatuur (HDMI1.4) en de nieuwe apparatuur met HDCP 2.2, maar vaak ook niet.

Blijkt ook omdat er met mijn nog oudere PIONEER DVD speler, later toch nog een keer aangesloten alleen om te zien of het werkte of niet, geen enkel probleem is. Maar goed, het is niet anders en er rest mij niets anders dan of de blu-ray rechtstreeks op de tv aansluiten en dus zonder upscaling naar 4K en via de ARC naar de receiver, of een nieuwe en dan maar meteen UHD blu-ray speler.

Dus voor mensen die overwegen nieuwe apparatuur (TV, receiver o.i.d.), houd er rekening mee dat dit fenomeen de kop op kan steken, maar met een beetje geluk gebeurd het niet.

Theo

Meestal met Philips tv’s ontstaan dit soort problemen, software matig een ramp, dat is ook de reden dat je in heel veel speciaalzaken geen Philips meer ziet! In China zien ze het niet zo nauw!