Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NAD C368 of Denon PMA 150h?


5 januari, 2020, Categorie:

Ik heb twee KEF LS50 boekenplankluidsprekers gekocht en zoek nu nog naar een bijpassende versterker met streamingmogelijkheid met HEOS of Bluesound vanaf thuisnetwerk (PC, NAS) en Spotify. Zelf denk ik aan de NAD C368 (Bluesound) of Denon PMA-150h (HEOS).

Wie heeft ervaring met dergelijke combinaties ?

Wat zou de beste combi zijn ?

 

Antwoorden

NAD is technisch veel beter gebouwd. De huidige Denon met het slecht werkende HEOS is niet meer de kwaliteit die het was. Denon is goed voor Home Cinema. NAD is een topper in stereo zeker icm Bluesound. Werkte zelf met Heos maar ben nu super tevreden met Bluesound.

Je kan ook audio block overwegen cvr-100 mkII of cvr-10 of de nieuwe cvr-200 allen zijn all in one toestellen met streaming en internet en dab+

Ik heb zelf enkel ervaring met NADc368/ Bluos icm de Paradigm prestige 15B.

Uitstekende combi. recent heb ik ook de door jou aangeschafte Kef LS50 gehoord icm een andere versterker helaas. Maar ik gok dat het een goede combi zal zijn!

Mvg

GG de Man

Ik heb een zeer slechte ervaring met de C368. Het is al geen wereldversterker, maar ik ben gevallen voor het totaalconcept. Er zijn helaas veel problemen met dit apparaat in combinatie met de BluOS-module. Een audioverkoper bij mij in de buurt is gestopt met de verkoop ervan, omdat er onoplosbare bugs in zitten. Ik heb zelf twee keer een apparaat terug gebracht dat niet werkte zoals het hoort, met de meest vreemde storingen. Ondanks talloze pogingen van de hopeloze (maar zeer klantvriendelijke) technische medewerkers van NAD is het niet gelukt om de boel werkend te krijgen.

Ik heb nu een andere, ‘domme’ versterker met de Bluesound Node als los kastje, dat werkt perfect.

ik heb de zelfde vraag gesteld hier op deze site en men stelde mij voor de Yamaha R-N803 stereoreceiver eens te gaan beluisteren. De tipgever heeft de combinatie van deze stereoreceiver met de LS 50.

Mijn plan is de combinatie van die receiver met diverse luidsprekers te gaan beluisteren, vb BMW 606 en andere.

groetjes

Ludo

Ik heb uiteindelijk na beluisteren van de Denon en NAD C368 en NAD M50 gekozen voor de laatste.

Waarom ? Denon klonk minder vooral bij luider spelen, de versterker loopt dan al snel tegen zijn grenzen aan, ook veroorzaakt door de lage gevoeligheid 84 dB van de LS50. Specificaties van de Denon bij 4Ohm vergeleken met de C368  zien er ook niet geweldig uit, vervorming wordt alleen bij 1 kHz opgegeven i.p.v. over het hele hoorbare frequentiegebied. De C368 en M50 ontlopen elkaar nauwelijks, ik heb het verschil niet kunnen horen tenminste. Uiteindelijk uit praktische overwegingen ( geringere afmetingen en meer mogelijkheden voor streaming) gekozen voor de M50. Bevalt tot nu toe prima.