Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Multiroom aansturen met iphone?


18 oktober, 2016, Categorie:

Hallo,

Ik heb bijna 10 jaar geleden bij onze bouw in elke ruimte luidsprekers voorzien. Deze kan ik per ruimte luider en stiller zetten met zo een volume draaiknop van Niko. De bekabeling komt gezamenlijk toe bij mijn versterker (Onkyo TX-SR607) en alles is daar op de zone 2-uitgang aangesloten. Op zich werkt alles prima.

Onlangs heb ik het ‘sonos draadloos multiroom-systeem’ zien werken en ik vind dat heel knap! Nu is mijn vraag of ik zoiets kan doen met mijn huidig bedraad systeem?

Mijn doel is om per kamer muziek te kunnen afspelen vanaf de gsm of tablet en dit zonder telkens de versterker aan/uit moeten te schakelen. En dan liefst nog via een handige app.

De draaiknoppen van Niko die we nu gebruiken, zou ik dan verwijderen, zodat ik dan het volume kan regelen met de app. Ik vind het niet erg als ik in elke ruimte dezelfde geluidsbron moet beluisteren.

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk geformuleerd is :-)?

 

Antwoorden

Hoi,

Helaas is dat niet eenvoudig mogelijk met bestaande speakers, als je ze los van elkaar wilt bedienen. Je kunt een multiroomsysteem van Heos, Raumfeld of Sonos aanschaffen en dan middels een connector/adapter je passieve speakers aan het multiroomsysteem koppelen. De versterker moet er dan echter nog altijd tussen staan.

Eigenlijk komt het er op neer dat je het huidige audiosysteem moet vervangen voor een multiroomsysteem, met losse speakers die met elkaar kunnen communiceren.

Voor iedere luidsprekerset een Connect Amp, iedere ruimte is dan apart regelbaar, eigen muziekkeuze.

Dan heb je een echt multiroomsysteem.

Ok, maar ga je dan niet een beetje het doel voorbij? Bovendien moet je dat apparaatje ook nog eens overal kwijt kunnen bij die speakers.

Dan kun je net zo goed Sonos-speakers plaatsen. Waarschijnlijk (ik weet niet welke speakers er al 10 jaar hangen) heb je dan ook een betere kwaliteit.