Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Minder bass uit front speakers?


7 april, 2016, Categorie:

Hoi ik het de boston acoustics a2310hts met denon avr x1000 receiver. Ik zou graag minder bass door de kleine speakers willen. Dus dat de subwoofer het sneller over neemt. Hoor graag van u.

Mvg, Roy

Antwoorden

In het menu van de receiver instellen dat het formaat van de speakers small is, laag wordt dan naar de sub gestuurd!

Staan op smal, zou de crossover omhoog of omlaag moeten? Van de sub of in het menu? Hz aanpassen?

Mvg, Roy

De sub frequentie op 25 hz zetten.

In het menu de cross op 80 hz  zetten. Vervolgens op de sub de cross op 80 tot 120 zetten. In ieder geval niet lager dan 80…

Sub cross op 25 hz zetten!?!?!?

Daar beginnen de meeste subs pas. De goeie tenminste. Zelfs HELE grote full range speakers hebben moeite met frequecies onder de 30 hz. Reden dat subs die kleiner zijn dan full range speakers dat wel kunnen is doordat ze vaak een krachtige class d versterker hebben die het sublaag flink staat te boosten.

Heb dynamic volume op medium gezet. Crossover op 50 ongeveer. Hij gaat van 40 tot 180, polarity op 0. Stekker zit in de lfe. Front staat nu op 40hz center op 80hz surround op 60hz  en de sub staat op 100hz.

Dynamic volume op medium scheelt al wel! Ga nu de sub op 80 zetten.

Alvast bedankt Pete!

Mvg, Roy

Anytime!

Probeer als je tijd hebt nog een beetje te experimenteren met de verschilende crossovers op verschillende speakers. Vaak krijgt de center ook nog een hoop laag voor zijn kiezen. Kijk hoe groot de Conussen zijn van je fronts en center. En hoe veel. Die van links en rechts tel je bij elkaar op, en vergelijk je met je center.

Als je center 2 woofers heeft en links en rechts opgeteld ook, kan je misschien je center wat lager zetten en l/R wat hoger. Veel mensen zijn ooit begonnen met grote, en hele goeie, fronts, en breiden uit met een klein centertje. Klinkt niet goed.  OMGEKEERD WEL! Vooral als je ook nog muziek luistert naar muziek in dts: neo.

Deze tip is overigens voor een hoop mensen vloeken in de kerk…

O ja… de surround mag je rustig op 100 tot 150 zetten. Word nooit veel bas naartoe gestuurd.

Ik ga van de week weer verder testen.

Het klinkt nu een stuk beter!!! Zeker met films, alleen heftige muziek kan die niet altijd aan.