Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Mijn Yamaha receiver schakelt steeds uit?


2 januari, 2018, Categorie:

Ik heb een Yamaha rx 671 (2012) via arc aangesloten op een 4K tv Panasonic met een soundbar van Bose. Als ik het geluid van de tv via de Yamaha afspeel gaat naar ongeveer 15 minutes beeld en geluid uit. Het beeld en geluid komen vanaf een decoder van KPN. Alle Instellingen van versterker tv gecontroleerd als staan goed. De aansluiting van tv naar versterker is een prima hdmi kabel. Als de versterker niet aanstaat zijn er geen problemen met beeld en geluid. Elk aangesloten apparat wordt goed doorgegeven naar de tv.

Antwoorden

Klinkt alsof een van de apparaten (de soundbar denk ik) een stand-by modus heeft die niet lekker meewerkt. Hij schakelt dan wellicht automatisch uit? Of staat hij aan maar hoor je niks?

De vraagsteller is weer verdwenen, neem gewoon de moeite om te reageren! Je krijgt hier tenslotte ook een reactie!

Heb hetzelfde probleem met de RX-V685. Kijk via Ziggo (4K) en schakelt soms de receiver ook spontaan uit. Heb nu in de Ziggo instellingen “1 knop alles aan of uit” uit gezet. Kijken of dit helpt.

Inmiddels opgelost met de RX-V685. Er zat 1 speaker draad niet correct aangesloten. Een stukje niet geïsoleerd draad kwam tegen de buitenkant van de receiver. Dit was genoeg om de Yamaha uit te schakelen. Sinds ik de draden opnieuw heb bevestigd is dit euvel niet meer voorgekomen.

Ik had volgens mij hetzelfde probleem met de A680. soms doet ie het wel en andere keer stopt elke minuut. Gek wordt je ervan. Ik heb de hdmi control uitgezet en nu de luidsprekerskabels nog een keer goed vastgezet. Hopelijk werkt het.