Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Met Blu-rayspeler een CD-beluisteren zonder dat de TV aan staat?


1 september, 2016, Categorie:

Ik kocht onlangs een Pioneer VSX 531 home cinema versterker. Ik sluit deze aan op mijn Samsung TV 8000 serie via de uitgang HDMI-uit. De Bluerayspeler en Tv zijn met een HDMI-kabel verbonden. Ik heb met een optische kabel de TV met de versterker verbonden.Wanneer ik een cd wil beluisteren, moet de televisie aanliggen. Er steekt maar 1 HDMI-uitgang op de bluerayspeler.  Kan iemand mij helpen zodat ik een CD kan spelen, zonder dat mijn TV moet aanliggen.

Antwoorden

Opgelost door op de versterker uitgang BD te verbinden met de bluerayspeler en bij insteken van een cd te kiezen op de versterker de ingang dvd.

Je kan ook de analoge stereo uitgang van de blu ray, of de digitale, coaxiaal, of misschien ook optisch. Sluit die aan op “cd” op de receiver. Wel zo logisch.

Moet je wel even het menu in om de ingang receiver te koppelen aan “analog” of “coaxial” of ” optical.

Je keus tussen analoog of digitaal hangt af van de kwaliteit van de DA omzetters op beide apparaten. Vaak is de receiver heg beste en gebruik je de digitale uitgang blu ray, als de blu ray hoger segment is gebruik je analoog. Als beide ongeveer evenwaardig zijn moet je gehoor van je keus laten afhangen. Wel vaak het moeiljkste, of je moet 2 ingangen op receiver gebruiken zdat je tijdens spelen kan switchen.