Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Meest ideale aansluiting Heos Bar en Sub?


4 mei, 2017, Categorie:

Hallo,

ik ben benieuwd wat de meest ideale aansluiting is voor mijn (nieuwe) Denon Heos Bar + draadloze Heos Sub.

Ik heb een Samsung TV type UE48H6670SL en heb de volgende spullen die ook nog aangesloten moeten worden

-Playstation 4, (oude) WD Tv Live media player, Sab Titan 1 satellietontvanger en Apple TV3.

Op dit moment heb ik de Heos Bar middels HDMI-ARC op de enige HDMI 2 ARC  van de Samsung aangesloten.  Om te kijken of het geluidstechnisch verschil maakt heb ik de via TV ook nog een optisch kabel aangesloten op de Heos Bar. De rest van hierboven zit nog op HDMI achter op de Samsung. (Apple TV 3 nog even niet aangesloten omdat alle HDMI poorten op TV bezet zijn).  Ik heb op de Heos Bar nog 4 (lege) HDMI aansluitingen zitten.

Met de afstandsbediening van de Samsung kan ik nu het geluid van de Heos Bar harder en zachter zetten.

1)Ik vraag mij af wat de voordelen zouden zijn als ik alles rechtstreeks op de HEOS bar HDMI zou aansluiten? Qua cable management zie je dan toch net wat meer kabels aangezien de Heos Bar op een meubel voor de Samsung(op voet) staat. Nu zit alles verstopt achter de TV.

2)Maakt het verschil of ik optisch of HDMI ARC luister via de Heos Bar?

Graag jullie advies.

gr, Edwin

 

Antwoorden

Het voordeel van alles op de Heos aansluiten is puur dat dit je schakelpunt is en je de hoogste audiokwaliteit uit alle bronnen haalt. Via HDMI ARC wordt namelijk vaak geen formaat als DTS HD Master Audio (of hd-formaten) doorgestuurd. Hetzelfde geldt voor optisch. Maar, aangezien het om een soundbar gaat is het de vraag of dat een probleem is. Je hebt immers geen fysieke achterkanalen.

Waarom heb ik geen beeld als ik de PS4 rechtstreeks op HDMi-1 van de Heos aansluit. Hoor wel het geluid maar geen beeld.

HDMi ARC zit aangesloten.

gr, Edwin

update: Ps4 probleem opgelost.

ps: de nieuwe Heos Bar ondersteund alle soort HD audio. Mag ook wel voor dat geld.

Ik heb de HEOS Bar, Subwoofer en twee HEOS achterspeakers. Wanneer ik de PS4 Slim aansluit op één van de vier HDMI-ingangen van de bar, wordt het beeld netjes doorgegeven naar de tv via HDMI ARC. Het geluid is echter alleen te horen op de Bar, en niet op de Sub en achterspeakers. Volgens de klantenservice van Denon moet ik de PS4 rechtstreeks aansluiten op de tv, want dit is de enige optie zeggen zei. Dan werkt het inderdaad wel, maar de tv (LG 630V Serie) ondersteunt geen 5.1 geluid. Maar wat is dan de functie van de 4 HDMI ingangen op de bar? Iemand een oplossing?