Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Meer vermogen: 2.0 of 2.1 speakers in 3.5mm jack?


22 augustus, 2017, Categorie:

Hallo allemaal,

Eerder dit jaar had ik een vraag (https://www.homecinemamagazine.nl/vraag-en-antwoord/geluid-van-tv-naar-speakers-home-cinema-set/) gesteld over een simpele geluidsoplossing voor mijn HCS. Inmiddels zijn de HCS speakers de deur uit en heb ik simpele PC-speakers in de 3,5mm jack van de TV. Er zit geen netadapter aan vast, als de TV aangaat wordt het geluid meteen naar de speakers gestuurd en kan ik alles met de afstandsbediening van de TV doen. Het probleem is dat er te weinig vermogen in de 3,5mm jack of de speakers zit. Het volume op 100 zetten is soms niet genoeg.

Het gaat om speakers van een Trust 2.1 -set waarvan de subwoofer als dood voorwerp dienst doet. Nu is mijn vraag: werkt deze opstelling alleen met 2.1 -speakers? Ik heb bij Tweakers gelezen dat het te maken heeft met interne opbouw waardoor de boxjes werken via de jack. Maar kan het ook met 2.0 -speakers waar een netadapter + schakelaar op zit, zoals van de Creative Inspire T10? Deze hebben 10 W RMS vermogen totaal. Als zo’n Creative 2.0 of 2.1 opstelling het vermogen omhoog kan krikken ben ik heel blij (maar dan zonder subwoofer en liefst zonder netadapter, heb ook geen vrije stekkerdoos meer).

Graag advies over hoe dit werkt en wat ik het beste kan aanschaffen (2.0 of 2.1).

Jelle

Antwoorden

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt, maar ik kan wel zeggen dat het vermogen met een dergelijk klein luidsprekersetje niet bijzonder hoog ligt. Wellicht is het een budgetkwestie maar in deze prijsklasse vind je geen flink vermogen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Dank voor je reactie. Ik ben geen kenner op dit gebied, maar ik dacht met een verdubbeling in Watt al geholpen te kunnen zijn. Misschien te simpel gedacht en werkt dit niet zo. Verder is het niet echt een budgetkwestie, al zou een set niet meer dan 100 euro moeten kosten.

Jelle

Beste,

Eens kijken bij de logitech pc luidsprekers daar hebben ze goede oplossingen vanaf 60 euro met voldoende vermogen.(in 2.0 en 2.1)

Veel plezier !

Vermogen zegt helaas niet alles. Een set kan veel vermogen hebben maar dit is dan mogelijk op een andere manier gemeten waardoor het op hoog volume nergens naar klinkt. Het is een soort van indicatie, maar staar je er niet blind op.