Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Medion Hd recorder aansluiten via Samsung Home cinema set?


22 mei, 2014, Categorie:

Hallo mensen,

Wij hebben een Medion HD recorder die ik graag aan wil sluiten op ons systeem.

Wij hebben een Samsung tv en een Samsung home cinemaset, Ik heb nu echt van alles geprobeerd, HDMI naar tv, HDMI naar Home Cinema, Hetzelfde met scart aansluiting gedaan, maar krijg geen beeld…

Wat doe ik fout?

Groetjes Ingrid

Antwoorden

Het ligt een beetje aan de aansluitingsmogelijkheden, maar als de set over HDMI ingangen beschikt sluit je de recorder daar op aan. Vervolgens koppel je de set middels HDMI met de tv en zorg je dat je op de set de juist input (staat meestal boven de aansluiting) selecteert.

Werkt de recorder wel als je deze middels HDMI direct op de tv aansluit en de juiste input selecteert? Zo nee, hoe was de recorder voorheen aangesloten? Mogelijk staat deze in de instellingen nog op SCART en moet je de recorder eerst middels SCART aansluiten om de instelling aan te passen.

Hallo ik heb van alles geprobeerd met scart. Ik krijg het set up progamma van medion wel op tv via hdmi rechtstreeks op tv maar wanneer ik de home cinema set er weer tussen zet ben ik alles weer kwijt. Tevens krijg ik de medion niet van de scart af. Zelfs met scart aansluiting van medio naar home cinema, en hdmi van home cinema naar tv werkt hij niet. Kaan het zijn dat de medion niet compertable is met onze tv/home cinema set?

 

Nee, maar SCART naar home cinema en dan via HDMI naar tv werkt ook niet. Die HDMI-uitgang werkt alleen voor signalen die digitaal binnenkomen en dat is SCART niet. Je zult dus eerst de Medion zelf via scart op de tv moeten aansluiten en daar in de instellingen iets verzetten naar HDMI.

Hoi Martijn,

Kun je mij vertellen hoe dat moet, want hij blijft scart aangeven in het setup menu!

 

Dank je wel,

Groetjes Ingrid