Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Mediaplayer audio output?


29 juni, 2014, Categorie:

Ik heb een AC-Ryan mediaspeler aangesloten op mijn Marantz 6008 receiver. Op de site van AC-Ryan staat onder audio-output bij bv DTS5.1  “passthrough& downmix to stereo” . Wanneer ik bv een MKV bestand (bluray met dts5.1 ) afspeel geeft deze op mijn Tv wel aan dat er 5.1 op de speler staat en hij speelt dit voor mijn gevoel ook wel zo af maar wat betekent dan downmix to stero in de beschrijving. Zijn er ook mediaspelers die dit veel beter doen want hierin is in productbeschrijvingen weinig te vinden . groeten Arnold

Beste Martijn ,

Ik begrijp hieruit dat de mediaplayer  dit dus alleen downmixt naar een receiver of TV die 5.1 niet aankan maar wanneer ik deze via HDMI naar mijn receiver verbind hij het originele DTS 5.1 geluid behoudt.

groet Arnold

Antwoorden

Hoi Arnold,

Zoals ik het begrijp uit je omschrijving beschikt de speler niet over een dts-decoder. Dit houdt in dat DTS 5.1-materiaal door de speler zelf in een stereo downmix gezet kan worden of digitaal (bitstream) richting een apparaat gestuurd kan worden dat wel over een DTS-decoder beschikt. Dit laatste doen de meeste mediaspelers en Blu-ray spelers.