Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Matcht de nieuwe marantz nr 1604 voorlopig met mijn oude sony luidsprekers?


20 juli, 2014, Categorie:

Hoi, ik heb een nieuwe av receiver moeten kopen vanwege het begeven van de oude sony receiver. Heb gekozen voor de marantz nr 1604. Voorlopig moet  ik het om budgettaire redenen nog zeker een half jaar doen met de 6 jaar oude speakerset bij mijn sony HT-SS 1300 homecinemaset. Dit is een set met SS-MSP23F/SS-SRF23F/SS-CNP23 die hoorde bij genoemde hcs. Ik heb mij laten vertellen dat deze voorlopig kunnen matchen met de  marantz nr 1604. Begin daar nu aan te twijfelen. Kan iemand mij hier iets zinnigs over vertellen? Ik wil geen schade aan de receiver. Ik zie nu dat de Marantz 8 ohm impedantie heeft en de speakers 3 ohm. De subwoofers is niet actief. Ik weet niet of de subwoofer aansluiting van de Marantz nr 1604 wel of niet versterkt.

mvg Gert

Antwoorden

Beste Gert,

De Sony set waar je het over hebt is een alles-in-een systeem? Dan denk ik dat het niet verstandig is. Dit systeem is namelijk compleet op elkaar afgesteld en de speakers werken dus optimaal met de receiver die daar bij hoort. Ze zijn niet gemaakt voor een stand-alone receiver waardoor deze mogelijk overhit raakt of de speakers te snel teveel vermogen krijgen.

Beste Martijn,

Bedankt voor het snelle antwoord. Duidelijk. Ik was er al bang voor. Het is idd een alles-in-één systeem.

Ik zal de speakers niet aansluiten. Kan ik dan wel de dvd speler aansluiten en voorlopig het geluid laten afspelen via de (krachtige) playbar van de tv? Dat is een Sonos playbar die via een switch op de optische out (toslink) aansluiting van de dvd speler kan worden aangesloten en daardoor wordt aangestuurd. Over een paar maand kan ik mij dan een nieuwe speakerset veroorloven die matcht met de Marantz nr 1604. Zo zou ik mij een paar maand kunnen redden of is dat ook af te raden. De speakeraansluitingen worden dan niet gebruikt.

Het zou mooi zijn als je hier ook nog even op kunt reageren.

mvg Gert

Hoi Gert,

Ja, dat zou geen probleem moeten zijn. Succes!