Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

marantz of denon?


1 december, 2013, Categorie:

Marantz en denon zijn wat ik begrepen heb van dezelfde fabriek en beide wat betere merken wat betreft receivers. Maar wat maakt de één nou beter dan de ander? Ben opzoek naar een receiver tot 550€ met 7.1(2) en met moderne technologie zoals airplay en dlna etc. 

Voor de vergelijking kwam ik deze 2 varianten tegen. Maar wat zouden jullie aanbevelen? Of kijk ik bij de verkeerde merken ?

Mvg, Tom 

Antwoorden

Varianten zijn de marantz nr1604 en de denon avr-X2000

Dat ze bij dezelfde eigenaar vandaan komen wil weinig zeggen. Er zitten nog steeds veel verschillen tussen, zoals qua features als qua klank. Dat eerste is een kwestie van de specs naast elkaar leggen maar qua klank moet je echt gaan luisteren.

Heb gisteren bij een bekende van mij naar zijn setje geluisterd..hij is niet echt iemand die het heel veel kan schelen maar had onlangs wel de Teufel Consono 35 Mk3 5.1 set gekocht en aangesloten op een wat oude sharp versterker.

Vond het erg mooie boxen en geluid was super!

Nu zou ik deze speakers ook wel willen testen op mijn toekomstige Denon of Marantz ( want ik twijfel nog steeds )

De Marantz heeft “maar” 50 watt per kanaal en de Denon 150 en ik vraag mij dus af of ik wel het maximale uit deze boxen kan halen met deze Marantz.. Specs zijn nagenoeg hetzelfde van de 2 receivers alleen heeft de Denon meer watt per kanaal.

Kan ook niet zo goed begrijpen waarom de Marantz dan zoveel duurder is? Heeft dat ook met bouwkwaliteit te maken net als Dacia en Renault wat ook van de zelfde fabriek is ? 😉

Een hoop vragen..

 

Tja.. dat is een lastige. Het Dacia Renault verhaal is niet helemaal zo want Denon kan ook als high-end merk omschreven worden. 

Het zal waarschijnlijk aan de kwaliteit van de componenten in de receiver liggen maar naar het Wattage zou ik niet teveel kijken. Het wordt op verschillende manieren gemeten en ik zou niet snel bang zijn dat de Marantz de speakers niet (voldoende) kan aansturen. Daarbij is het ook weer afhankelijk van de weerstand (Ohm) van de speakers.

Om het wattage zou ik het dus niet laten. Persoonlijk vind ik Marantz voor muziek de beste optie en Denon is voor films weer net wat indrukwekkender.

Bedankt Martijn! Denk dat ik er wel uit ben 🙂 Ga toch richting de muziek kant en het feit dat de Marantz wat compacter is!

Marantz receiver met de Teufeltjes…tips voor geluidoverlast?:D

 

Bedankt Mv Gr  Tom

Haha, ik zou sowieso high-res audio aanraden. Dan komt je systeem pas echt tot leven!

Veel luisterplezier!