Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Luidsprekers aansluiten via HDMI op Samsung UE55KU6400?


6 april, 2017, Categorie:

Hallo!

Sinds een paar weken heb ik een Samsung UE55KU6400. Heel mooie televisie maar helaas geen audio uitgang meer. Wel optisch maar die kan ik niet regelen met de afstandsbediening. Dom van Samsung…

Wat ik zoek is het volgende:

Ik wil studio monitors aansluiten op de HDMI uitgang van de televisie.

GEEN soundbar! Niet optisch, niet via Bluetooth. Maar via HDMI.

Wie kan mij een advies geven over studio monitors die ik via HDMI aan kan sluiten op de UE55KU6400.

Bedankt!

Groeten, Hans.

 

Antwoorden

Je wil als ik het goed begrijp het geluid via het ARC-kanaal van je TV dmv HDMI sturen naar een setje monitorspeakers. Dus zonder de tussenkomst van een versterker. Ik heb zo snel geen suggesties qua merk/type monitorspeakers die dit kunnen. Wellicht dat een andere lezer een goed voorstel heeft?

Ik ben ze eerlijk gezegd nog niet tegengekomen..

Wil je actieve studiomonitors aansluiten? En hebben die alleen een analoge ingang? Dan zal er een apparaatje tussen moeten zoals dit:

https://www.allekabels.nl/hdmi-omvormer/1792/1218636/hdmi-naar-hdmi-audio-extractor.html

Dit apparaat zet de audio van een HDMI-signaal om naar o.a. stereo audio (via de 3,5mm uitgang). Je moet dan nog wel een verloopje hebben van stereo 3,5mm naar 2x mono 6,35mm jack. Tenminste, als je studiomonitors een ongebalanceerde 6,35mm ingang hebben. Als ze alleen een gebalanceerde ingang hebben moet je er eerst een gebalanceerd signaal van maken.

Als je passieve studiomonitors hebt moet je eerst nog een versterker tussen de audio extractor en de studiomonitors plaatsen.