Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Low-range Onkyo HT-R558 uitbreiden met fatsoenlijke amp tbv stereo zuilen?


6 januari, 2016, Categorie:

Beste,

Onkyo HT-R558 / 5.1 – 6 ohm – per kanaal / impedantie 6 tot 16 ohm / stereo uitgang (b) specs unknown.

Alle publicaties op deze geweldige site vanavond doorgenomen, maar geen uitsluitsel gevonden voor mijn opgave. Wel al gelezen dat als je een goede AV-receiver hebt, dat het onzin is om hier een losse stereo amp aan te koppelen. Mee eens, echter wil ik om een paar redenen uitbreiden.

A. Ik gebruik alleen maar mijn stereo zuilen 3-weg 8 ohm 120W Klipsch op de B-uitgang van de receiver -waar mijn high-end kabels amper inpassen 😉 – Sterker nog de surround is ontkoppeld, wordt gek van die toeters en bellen. Wil gewoon zuiver en niet eens mega hard stereo geluid en nog veel belangrijker de mogelijkheid om balans, bas, mid, trebble aan te passen. Dit laatste is onmogelijk met de AV receiver en reden 1 🙁

B. De Onkyo receiver is overigens top als hub en wil ik gezien alle andere componenten graag houden. Qua geluid trekt hij het redelijk ( kan overigens nergens vinden wat de RMS output is van de stereo (b) uitgang. De 5.1 output is volgens boekje 6 ohm – 100w (piek) per kanaal bij 8 ohm – 85w front (piek) onbekend welke uitgang dan wordt bedoeld. Reden 2 ik wil iets meer afstemming tussen zuil en versterker. In plaats van high-end kabels met bananenstekker aan 1 kant en 1/3de van diezelfde draad in klemmetjes geduwd aan de andere kant.

C. Ik ga uitbreiden met een platenspeler – zit te denken aan de Project RPM, maar dat kan nog alle kanten op dus suggesties zijn welkom- en ook die platenspeler verdiend iets meer dan een software matige equalizer.

D. Misschien stom, maar ik wil ook mijn toren in de kast een laagje hoger hebben, gewoon voor het zicht niet meer niet minder.

Nu zat ik te kijken naar de Onkyo A-9030 of 50, alleen heb ik volgens mij geen pre-out op mijn receiver (los van mijn actieve sub pre-out) Kan wel analoog gaan knutselen, maar heb te weinig verstand of dat dan wel goed gaat. Vervolgens ben ik gaan zoeken naar een pre-amp, liefst natuurlijk van Onkyo echter kom ik dan niet verder dan de P-3000 en laten we eerlijk zijn, dan mag ik de rest van mijn systeem op de slaapkamer zetten en op zoek gaan naar Avantgarde speakers 😉 ofwel dat is boven mijn budget.

Lang verhaal kort, wat zijn mijn opties om mijn setje uit te breiden met een nieuw element (silver) met iets meer stereo mogelijkheden en wat iets meer aansluit op mijn speakers en de nieuwe platenspeler?

Hoor graag en alvast super bedankt ook als het toch betekent opnieuw te moeten beginnen.

Groet Paul

 

 

Antwoorden

Beste,

U hoeft zich niet meer over het grootste deel van mijn vraag te buigen. Vandaag komt de Onkyo A-9070 binnen en de Pro-Ject rpm 5.1 Moet wel nog even kijken of er een setup is met receiver en versterker of dat ik beide gescheiden houdt voor muziek en film.

 

Thnxs