Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Losse componenten systeem samenstellen?


27 augustus, 2014, Categorie:

Ik ben aan het twijfelen tussen losse componenten of een set. Nu lees ik dat je een zelf samen gestelde set voor circa €1000,00 kan samen stellen. Lijkt me overigens erg weinig. Een complete set van LG koop je voor ongeveer het zelfde geld (dan wel het top model) . Wie kan me adviseren en met welke kosten moet ik dan rekening houden. Rene

Antwoorden

Dat hoeft niet weinig te zijn als je geen hoge eisen stelt. Je kunt voor 1000 euro een prima setje van bijvoorbeeld Onkyo of Yamaha kopen, bestaande uit losse componenten. Het is maar net wat je wilt.

Wil je hogere kwaliteit, wil je meer features, wil je meer hdmi-poorten, wil je WiFi, wil je ondersteuning voor high-res audio, wil je meerdere zones, wil je automatische kalibratie? Ga zo maar door.. Het is dus even afwegen welke dingen je nodig gaat hebben.

Ik heb al veel informatie gevonden op deze  site. Ik weet niet waarom maar mijn voorkeur gaat uit naar Marantz en dan met name de sr7008 of de nieuwe sr7009. De sr7009 wordt verkocht voor 1699 euro.  Ben een leek op dit gebied. Nu lees ik overal dat de keuze van de speakers heel persoonlijk is. Ik heb maar een woonkamer van 6 x 4 meter waarbij we 4 meter van de tv zitten. Heb dus niet erg veel ruimte. Kan je me hierin adviseren, welke speakers zouden hier passen en is de Marantz een juiste keuze.