Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loont het zich om mijn tv te laten calibreren?


6 april, 2020, Categorie:

Hoi mensen,

Ik heb onlangs een nieuwe LG 65C9 aangeschaft en nu is mijn vraag of het zich loont om mijn nieuwe tv professioneel te laten calibreren?

Heb daar totaal geen ervaring mee en zou niet weten bij wie ik daarvoor moet zijn,tips en suggesties zijn welkom,heb ook totaal geen idee wat zoiets kost eigenlijk.

Groetjes Bjorn

Antwoorden

Hoi Björn,

Zie deze pagina voor oa info over professioneel kalibreren:

https://www.homecinemamagazine.nl/tv-kopen-en-instellen-advies-en-tips/

Heb het een en ander eens doorgelezen en ben zelf aan de slag gegaan met de beeldinstellingen die voor handen zijn op de tv zelf,dus meer instellen,geen kalibratie,ben wel van plan dit in de toekomst te laten doen,ik stel zelf zeer hoge eisen aan mijn tv beeld en daar ga ik zeker hulp bij nodig hebben om dat voor elkaar te krijgen door een professionele kalibratie,dat ga ik zelf nooit voor elkaar krijgen met het blote oog.

Beste,

Oleds hebben een 100 tal uren nodig voor je de juiste beeldinstellingen en kalibratie kan doen. Daarna kan je best met Dimitri (zie verwijzing artikel)  en na de covid 19 maatregelen contact opnemen.

Niet goedkoop maar de moeite waard als je hoge eisen aan beeldkwaliteit stelt.

Mvg,

Dank voor de tip,heb ook al contact gezocht met de genoemde calibrator via de link in het artikel,nu idd wachten tot na dit corona gebeuren maar het lijkt me het meer dan waard om deze prachtige tv te laten calibreren om er het maximale uit te halen,zoals ik al zei dat gaat mij met het blote oog niet lukken maar moet nauwkeurig ingesteld worden aan de hand van professionele meetingen.

Iemand hier trouwens al ervaring met tv laten kalibreren?

Groet Bjorn