Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG Smart TV zichtbaar maken in netwerk?


25 april, 2015, Categorie:

Ik heb een LG Smart TV en daarop zit een optie met de naam MediaLink. Zichtbaar als je op de Homeknop drukt en dan onder aan het scherm. Als ik op de knop Medialink druk gebeurt er niets. Ik had gehoopt via die knop toegang te krijgen tot de Plex Media Server die op mijn NAS is geinstalleerd. De tv is via via een hdmi kabel verbonden aan mijn router. Kun je een tv überhaupt zichtbaar maken in een netwerk? Of heeft dat niets met het probleem van de Medialink te maken?

Joop.

Antwoorden

Waarom heb je de tv niet draadloos gekoppeld met je WiFi-netwerk? Ik zie ook niet direct in hoe een hdmi-kabel van de router naar de tv een internetverbinding kan verzorgen.

Martijn, mijn televisie heeft geen wifi optie. Vandaar dat ik kabels gebruik. Uitzendingen van bv NOS bekijk ik op mijn tv via een hdmi kabel tussen pc en tv.

 

Dan begrijp ik hem niet helemaal. Waarom dan geen ethernetkabel tussen router en tv? Dan heb je direct internet op je tv.

Ik heb me niet goed uitgedrukt Martijn. Mijn excuses daarvoor. Ik heb een bekabeld netwerk. Vier apparaten hangen met blauwe ethernet kabels aan de modem (tv, NAS, Dune en PC). Als ik op mijn pc het netwerk aanklik zie ik mijn pc, de Dune en NAS maar niet de TV. De knop medialink op de tv kan ik niet activeren net zomin als de knop voor internet en de LG apps store. Ik heb daarnaast een verbinding gemaakt tussen mijn pc en de tv met een HDMI kabel (niet met de router. Daarin zit de onduidelijkheid van mijn eerste vraag. Nogmaals sorry). Ik kijk bv. naar het Nederlandse 8 uur journaal op mijn tv via de pc.

Nog wat achtergrond informatie over het waarom. Ik kan de Plex Media Speler op mijn tv benaderen via de DNLA ingang maar dan zie ik geen externe ondertitels (een .srt bestand met de zelfde naam als het film bestand) als ik de film afspeel. Ik herinner me iets gelezen te hebben dat dat komt omdat alles via DNLA op een LG Smart TV wordt afgespeeld en ik dacht dat dit probleem misschien opgelost zou kunnen worden als ik de Plex via Medialink zou kunnen benaderen. Het is maar een gedachte.

Poeh.. ik blijf het lastig vinden. Heeft de tv nu wel of geen internetverbinding? Je zegt dat de knoppen voor internet en appstore niet werken; heb je de status gecheckt in de instellingen? Volgens mij is er dan gewoon geen actieve internetverbinding aanwezig.

Er was wel een internetverbinding maar om de een of andere manier werkte er toch iets niet. Ik heb contact gehad met LG hier in Brazilië en die kwamen met een aantal oplossingen die niet werkten. Als laatste adviseerde de helpdeskmedewerker de televisie helemaal te resetten. Dat heb ik gedaan en verloor daarmee natuurlijk ook alles veranderingen in de configuratie die ikzelf had ingesteld. Maar ik heb nu toegang tot het internet en, wat veel belangrijker is, de knop Medialink werkt en ik kan de Plex Mediaserver op mijn NAS nu benaderen.

hallo ik weet niet hoe het nu gaat met de tv maar op deze tv zit in de app store een app genaamd plex dus en als je dieinstalleert en gebruikt hoef je helemaal die medialink knop te gebruiken want je ziet de film, de poster de informatie over de film enz.

dat ondertitel geval moet je dacht ik in de plex client instellen op je pc of nas of laptop.

der is ook iets als dat je op de site van plex moet zoeken naar de tv of die wel geschikt is voor plex want soms kan de tv niet alle video codecs en formaten aan en hun hebben daar iets voor watje dan moet doenwloaden en dan op je pc of tv zetten (weet ik niet precies ben er ook mee bezig..) maar tot nu toe werkt het bij mij als speer op wat ondertitels na dan net als jij.

 

Groet Marc.