Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG smart tv conflict met Marantz


7 november, 2017, Categorie:

Wij hebben een nieuwe LG uj670 smart tv en een AV MARANTZ 1602 receiver. Na de eerste installatie (met Arc) hadden we geen geluid op de boxen bij live-tv en ook niet bij de apps. Ok, toslinqkabel gekocht…geen resultaat, nog steeds geen geluid  via de boxen. Ook het menu van de Marantz verschijnt niet op het tv-beeld. Als we de Horizon mediabox ertussen zetten, hebben we bij live tv wel geluid via de boxen, maar nog steeds niet bij de apps; het geluid van de mediabox blijf je horen terwijl je wel het beeld van de apps hebt. Ook het menu van de Marantz verschijnt in deze opstelling op het tv-beeld. Dit is zowel met Arc als met toslinq het geval…Alle instellingen geprobeerd en veranderd, maar geen resultaat. Hiervoor hadden we een oudere Philipstv (geen smart) en dezelfde receiver en mediabox en daarbij werkte alles wel prima! Help!

Antwoorden

Poeh.. dat is een lastige. Probeer HDMI ARC eens helemaal uit te zetten en puur een HDMI-kabel tussen de receiver en de tv te leggen. Dan zou het beeld van de receiver op tv moeten verschijnen.

Sluit vervolgens de mediabox middels HDMI aan op de receiver en het beeld zo richting de tv moeten gaan en de audio via de receiver. Dit moet zowel voor live tv als de apps op de mediabox gelden.

Dank voor je antwoord, we gaan het zo meteen proberen; let you know!

Helaas, we hebben maar één HDMI out op de receiver en dat is een ARC. Jouw oplossing kunnen we dus niet proberen, nog een andere leuke ingeving hopelijk? Hoor het graag…

Zou het eventueel ook aan de HDMI kabel zelf kunnen liggen, we hebben een speedkabel en de tv ondersteunt CEC (de receiver niet)