Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG OLED en randapparatuur?


28 juni, 2017, Categorie:

Na de zomer ga ik een nieuwe tv en audiosysteem aanschaffen. De TV gaat al zeker een LG OLED 55C7 worden, over het audiosysteem twijfel ik nog. Het zou moeten voldoen aan volgende voorwaarden:

– HDMI CEC compatible met de LG. Ik heb geen zin om mijn soundsysteem met een aparte afstandsbediening aan te zetten en te bedienen als ik tv wil kijken. Impliceert dus ook HDMI ARC
– Moet ook audio kunnen streamen van mijn synology nas en bovendien internet radio kunnen afspelen (wifi of ethernet kabel is beide mogelijk)
– Moet multiroom ondersteunen. Ik zou graag een extra kleine speaker in de keuken zetten waarop ik dan ofwel het TV geluid mee afspeel, ofwel apart muziek op afspeel terwijl in de leefruimte het TVgeluid afspeelt ofwel (dezelfde) muziek in beide kamers
– speaker in de keuken kan niet bekabeld aangesloten worden
– 2.1 geluid in leefruimte is voldoende

Ik heb niet perse een voorkeur voor een receiver + losse boxen of een soundbar, al is dat laatste waarschijnlijk makkelijker.
Zelf heb ik uiteraard ook al gezocht en lijkt de beste keuze mij (prijs/kwaliteit) een DENON HEOS HomeCinema. Dit in combinatie met een HEOS 1 voor in de keuken.
Als ik me niet vergis voldoet deze aan alle vereisten, klopt?

Heeft er iemand ervaring met deze soundbar in combinatie met een LG OLED en dan vooral met betrekking tot CEC?

Zijn er ook betaalbare mogelijkheden gebruik makende van een receiver + boxen? Zeker gezien het feit dat ik in de keuken niet bekabeld aan kan sluiten lijkt me een probleem.

 

bedankt!

Koen

Antwoorden

Heos laat momenteel veel steken vallen, hdmi arc is het grootste probleem, de app loopt regelmatig vast. Sonos werkt bewust met optisch omdat dit altijd werkt. Zelf ben ik erg onder de indruk van Bluesound. Werkt ook met optisch en schakelt automatisch in als de tv aangaat. Uiteraard ook multiroom. Het leuke van de pulse soundbar is dat je ook een normale actieve sub kunt aansluiten en zelfs toetsen op je afstandsbediening kunt toewijzen aan radio presets. Klankmatig is dit de top op soundbargebied.

Bedankt voor je antwoord. De pulse soundbar valt precies wel in een andere prijscategorie dan de heos. Zeker als je een sub mee in aanmerking neemt.
Welke problemen zijn er precies met HDMI ARC? Na wat research vind ik op tweakers iemand die stelt problemen te hebben met de arc handshake, maar in een andere review wordt dit weer gecounterd …

 

 

Helaas zijn er geen afspraken gemaakt hoe Hdmi Arc/CEC moet werken, wat de ene fabrikant maakt werkt niet altijd goed samen met de andere fabrikant. Soms word zelfs het geluid van bijv, Netflix of Youtube zelfs niet doorgegeven. Ook het in en uit schakelen werkt niet altijd goed en Heos is hier zeer gevoelig voor. Met de Homecinema van Heos kun je geen 5.1 maken, wel met de erg dure Heos Bar. Voorvdatbgeld koop je ook Sonos of Bluesound die beide heel veel beter werken qua software en techniek. Voor je budget zou je kunnen starten met een playbar en een play 1 als extra speaker, later kun je dan uitbreiden. Sonos is een van de weinige merken die geen prijsval ondergaan na een paar jaar, zoek maar eens 2e hands Sonos, blijft waarde houden. Bluesound ook redelijk goed. Heos wordt door velen al verkocht voor dumpprijzen.

Beste Koen

Wat we zouden willen in theorie lukt niet altijd in de praktijk.  Arc en cec wel; het werkt of het werkt niet

Nu een logitech harmony elite verlost je van het probleem van 10 verschillende afstandbedieningen werkt perfect.

Over Sonos en Bluesound kan je blijven discussueren maar optisch limiteerd je geluid sowieso naar Dolby Digitaal 5.1. Een degelijke Atmos of Dts-x soundtrack of dts-hd master codec is nog altijd een nacht en dag verschil. Voor muziek  zijn dit wel twee heel goeie oplossingen maar duur, voor film zijn ze voor mij persoonlijk te licht bevonden voor de prijs en dit  na een zeer uitgebreide test met  surround in volledige opstelling.

Budgetair weet ik niet wat je kan uitgeven ; Musiccast van Yamaha werkt heel goed ,daar zijn ze ook goed bezig met multiroom  en met degelijke soudbars. Sony en Samsung hebben ook dergelijke sysemen die budget vriendelijker zijn dus keuze te over. Vooral veel gaan luisteren , lezen en testen en er veel plezier aan beleven.

 

Succes !